Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Mobile Vikings laat anderen de rekening betalen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Mobile Vikings wil niet dat gebruikers nog moeten betalen voor herlaadbeurten. Wie koopt bij partners van het bedrijf, kan belkrediet sparen.
De mobiele operator uit Hasselt lanceert met Viking+ een systeem waar je via aankopen bij partners van de operator punten spaart. Eén punt is één euro en vanaf vijftien punten kan je je bel- of datategoed herladen. Mobile Vikings stelde de afgelopen weken al samenwerkingen voor met Zalando en Uber, daar komen nu streamingdienst Deezer, online apotheek Viata, Coolblue, Mamzel, Cheaptickets en Sony Music bij. In de komende dagen en weken volgen nog enkele namen.

Elk partnerschap is anders. Zo krijg je via de vikings bij Uber éénmalig 15 euro rijkrediet en eenmalig vikingpunten. Bij Zalando gaat het om 15 procent korting en 5 procent cashback in vikingpunten.

Lokale handelaars
Naast de grote aanbieders is er ook Citylife, het lokaal loyaltyplatform (een apart bedrijf) waarmee Vikingklanten momenteel in een aantal Leuvense handelszaken korting en/of vikingpunten kunnen verdienen. In september breidt dat aanbod uit naar Hasselt en Genk.

Gloednieuw is het verhaal niet. Al bij de lancering van Mobile Vikings in 2009 speelt de operator met het idee om de rekening van klanten deels of helemaal af te lossen via partners, al ging het toen vooral om advertenties. "Het is een verhaal dat we al heel lang klaar hebben, maar nu hebben we ook de community om er voor te gaan," zegt evangelist Hans Similon.
Mobile Vikings telt vandaag 230.000 klanten. Volgens CEO Frank Bekkers klanten die lang blijven. "Onze churn rate (het percentage gebruikers dat van operator wisselt, nvdr) ligt lager dan bij postpaidklanten van een aantal operatoren," zegt Bekkers. Al wordt het exacte cijfer niet meegedeeld.

Dat het bedrijf vandaag met een nieuw businessmodel komt is geen toeval. Bij alle operatoren dalen de inkomsten uit voice, sms en roaming. De operator kijkt daarom naar andere manieren om klanten zo'n aantrekkelijk mogelijk aanbod te geven voor weinig geld. Dat het bedrijf vandaag een van de grootste Mvno's van het land is, speelt in het voordeel. "Toen we met tweeduizend waren was het moeilijker onderhandelen dan met tweehonderdduizend," zegt Bekkers.