Tv-Digitaal.info

Volledige versie: WhatsApp voegt optie toe om notificaties per gesprek in te stellen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
WhatsApp komt met een optie om per gesprek in te stellen of er notificaties van komen en zo ja, wat voor notificaties. Dat blijkt uit de testversie die het bedrijf achter de chatapp online heeft gezet. Het is een functie met relatief veel opties.
De opties zitten onder de instellingen van een gesprek, die gebruikers kunnen oproepen door op de titelbalk van een gesprek bovenin beeld te klikken. Daar staan in het nieuwe Notificaties-menu opties voor het dempen van gesprekken voor een uur, acht uur of een jaar. Ook zijn aangepaste notificaties mogelijk per gesprek, waarbij het mogelijk is om de ringtone aan te passen, de lengte van de trilling in te stellen en de kleur van een eventuele notificatie-led te bepalen.
De opties zitten in versie 2.12.194 voor Android die WhatsApp op de eigen website heeft gezetgezet en vormen de grootste vernieuwing in de notificatie-instellingen van de populairste chatapp in Nederland tot nu toe. WhatsApp heeft zelf nog geen uitleg gegeven over de optie.
In de update zit ook een Markeer als Ongelezen-optie. Die markeert een bepaald gesprek als ongelezen voor de gebruiker, maar heeft geen invloed op de gelezen-status aan de andere kant, die WhatsApp aangeeft met blauwe vinkjes. Het is dus alleen een manier waarmee een gebruiker zichzelf kan herinneren aan een belangrijk bericht dat hij of zij nog moet beantwoorden.
Het is onbekend wanneer de versie met de nieuwe functie in de Play Store zal verschijnen. Wanneer en of deze functies ook naar versies op andere platforms als iOS en Windows Phone zullen komen, is evenmin bekend.