Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Microsoft maakt kruising van e-mail- en chatapp voor iPhones
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Microsoft heeft een kruising gemaakt tussen een chat-app en een e-mailapplicatie. De app Send zou vooral bedoeld zijn voor snelle mailwisselingen en is uitgekomen voor iOS. Versies voor Android en Windows Phone zouden later volgen.
Send is geen 'volledige' e-mailapp en toont dus ook niet alle mailwisselingen, legt Microsoft uit. Het toont alleen de mailwisselingen die de gebruiker is begonnen in de app zelf. Daarmee kunnen mensen elkaar een korte mail sturen en vervolgens zien of de ander bezig is met antwoorden, net als in een chatapplicatie.
De mails die gebruikers via Send sturen, komen ook gewoon in Outlook terecht als alle andere e-mailtjes. In Send staan geen onderwerpregels of handtekeningen. Send is een zogenoemd Garage-project voor Microsoft, projecten die medewerkers 'erbij' doen en die geen deel uitmaken van grotere plannen van het bedrijf. Send is uitgekomen voor iOS-gebruikers in de Verenigde Staten en Canada en moet binnenkort uitkomen voor Android en Windows Phone. Wanneer dat precies is, specificeert Microsoft niet. Het bedrijf ontwikkelde Send onder de codenaam Flow.