Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Sony Mobile stapt in joint venture voor zakelijke drones
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Sony Mobile richt samen met ZMP een joint venture op voor zakelijke drones. Sony Mobile gaat onder andere de camera, sensoren en telecommunicatietechnologie voor de drones aanleveren. Het bedrijf denkt aan toepassingen op gebied van internet of things.
Begin augustus moet de joint venture 'Aerosense' een feit zijn, waarbij Sony Mobile iets meer dan 50 procent in handen krijgt en ZMP iets minder. ZMP is een bedrijf dat robots produceert en ook werkt aan autonoom rijdende voertuigen. Sony investeerde in het verleden al in het bedrijf. ZMP wil nu zijn opgedane kennis met geautomatiseerd rijden inzetten voor onbemande luchtvaartuigen.
Begin 2016 moeten de eerste zakelijke drone-diensten uitgerold worden. De drones moeten dan onder andere ingezet worden voor meten, onderzoeken, observeren en inspecteren, schrijft Sony. De verwachting is dat de markt voor drones en bijbehorende diensten flink gaat toenemen. Onder andere voor inspectie van infrastructuur, op plekken waar op andere manieren moeilijk bij te komen is, worden steeds vaker drones ingezet.