Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Microsoft brengt eigen launcher voor Android uit
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Microsoft heeft, zonder hier veel aandacht aan te geven, een eerste versie uitgebracht van Arrow, een launcher voor het Android-besturingssysteem. Geïnteresseerden kunnen meedoen aan een bètaprogramma, maar het is ook mogelijk om gewoon het installatiebestand te gebruiken.
De website Microsoft News ontdekte dat er een niet-publieke bètatest is opgezet voor Arrow. Het is overigens wel mogelijk om toegang te vragen: dat moet via een speciale Google+-community. Wie wordt toegelaten kan de Arrow-launcher downloaden en gebruiken op een Android-apparaat. Het is overigens ook mogelijk om gewoon het installatiebestand te nemen om de launcher op de smartphone te krijgen, waardoor deelname aan het bètaprogramma dus niet per se nodig is.
Arrow onderscheidt zich van andere launchers doordat het drie pagina's heeft die door de gebruiker niet zijn aan te passen. De eerste pagina toont de contacten, terwijl de tweede voor de weergave van de apps is; bovenaan staan de recente gebruikte applicaties, gevolgd door de meestgebruikte applicaties. De laatste pagina is voor notities en herinneringen die door de gebruiker ingesteld kunnen worden.
Mogelijk zorgt het bètaprogramma ervoor dat er nog meer features worden toegevoegd aan de launcher. Het is echter onduidelijk wat de plannen precies zijn, en wanneer het bedrijf uit Redmond de final versie van de Arrow-software uit wil brengen.
Microsoft lijkt al langer zijn tanden in het mobiele besturingssysteem van Google te willen zetten. Zo brengt het veel van zijn software inmiddels ook uit voor Android. Daarnaast kan het aankomende Windows 10 Mobile-besturingssysteem met enige aanpassingen Android-applicaties draaien.