Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Ios8 word stilaan afgerond met updaten
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De penetratie van iOS 8 is tussen juni en juli licht toegenomen, met een procentpunt naar 85 procent. Nog eens 13 procent van alle iOS-devices draait op versie iOS7 van Apples mobiele besturingssysteem. Net zoals de voorgaande maanden staat op twee procent van de iPhones, iPads en iPod Touch-toestellen een oudere versie van iOS. Dat blijkt op het developer blog van Apple uit cijfers die in de week tot 20 juli zijn verzameld.

De penetratie van iOS 8 is vrijwel stabiel gebleven in vergelijking met een maand eerder (84%). De groei is afkomstig van iPhones, iPads en iPod Touch-muziekspelers met iOS7, waarvan de penetratie een procentpunt gedaald is (was 14%). Aangezien het aandeel van eerdere versies van het OS al langere tijd stabiel is, gaat het hier waarschijnlijk om iOS-devices die niet geschikt zijn voor de nieuwste versie van iOS. Deze in september 2014 gelanceerde versie is geschikt voor de iPhone 4s en nieuwer, de iPad 2 en nieuwer, iPad Mini (alle versies) en de iPod Touch vanaf de vijfde generatie van 2012.

Apple bracht op 8 april iOS versie 8.3 uit, met daarin ondersteuning voor Siri in het Nederlands, Wireless CarPlay en een simpeler aanmeldprocedure voor Google-diensten. Op 1 juli volgde 8.4 met de lancering van Apple Music. Het concern heeft eerder in juli een publiek beta vrijgegeven van iOS9 en OS X 10.11. De komende versies van beide besturingssystemen zijn de voorbije maanden al getest door developers.

In iOS 9 zitten diverse verbeteringen voor de ondersteuning van pdf en audio. De kaarten-applicatie is doorontwikkeld en Siri komt ook in het Vlaams beschikbaar. Zowel in iOS als in OS X El Capitan zijn privacybeschermende maatregelen doorgevoerd. Verder belooft IOS 9 verbeteringen in de accuduur. Zo claimde Apple tijdens zijn ontwikkelaarsconferentie in juni dat met een speciale modus een iPhone 6 drie uur langer gebruikt kan worden. Alle apparaten die iOS 8 kunnen draaien, kunnen ook worden overgezet op iOS 9.