Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Facebook heeft nieuwe tool voor beveiliging gebruikers
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Facebook heeft een tool uitgebracht die gebruikers van de sociale-netwerksite moet helpen om hun account veilig te houden. Gebruikers krijgen een pop-up en worden vervolgens door een proces geleid dat in een aantal stappen tot een veiliger account moet leiden.

Dat heeft het bedrijf achter de sociale-netwerksite donderdagmiddag laten weten. De tool met de naam Beveiligingscontrole verschijnt binnenkort bij iedereen bovenaan de tijdlijn, al kan het enkele weken duren voordat de feature bij iedereen verschijnt. Het is overigens ook mogelijk om via de url https://www.facebook.com/help/securitycheckup de beveiligingsfunctie te benaderen, waardoor deze voor iedereen meteen toegankelijk is.

Met Beveiligingscontrole wil Facebook zijn gebruikers in een paar simpele stappen door een aantal beveiligingsopties leiden. Zo wordt er aangeboden om uit te loggen op locaties die al enige tijd niet meer zijn gebruikt en worden er tips gegeven voor het kiezen van een sterk wachtwoord. Ook wordt aangeboden om een functie aan te zetten die een e-mail stuurt als er van een nieuwe locatie wordt ingelogd.

Vooralsnog is de beveiligingscheck alleen beschikbaar voor gebruikers die via de desktop naar Facebook surfen. Op korte termijn moet de tool echter ook naar mobiele gebruikers komen.