Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Samsung dalende verkoop smartphones
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Samsung gaat de prijzen van de Galaxy S6 'strategisch aanpassen' om de verkoop van zijn high-end toestel te stimuleren. Het concern leverde minder smartphones, door de dalende vraag naar goedkopere en oudere toestellen in het afgelopen kwartaal.

Tegenover de dalende verkoop stond wel dat de gemiddelde prijs van een geleverd Samsung-toestel toenam. Samsung blijft zich komende maanden dan ook richten op de verkoop van high-end-modellen. Dit moet gebeuren door een 'strategische aanpassing' van de prijs van de S6 en nieuwe modellen met groot scherm. Dat meldt het Koreaanse concern in een toelichting op de kwartaalcijfers.

Zo'n aanpassing houdt over het algemeen een verlaging in, maar niet duidelijk is of die ook voor de Galaxy S6 Edge gaat gelden. In voorgaande maanden verschenen berichten dat de vraag naar de duurdere Edge, met gebogen scherm, hoger was dan Samsung had verwacht en dat het bedrijf de productie niet kon bijbenen. De toestellen met groot scherm waar Samsung het heeft zijn de Note 5 en de S6 Plus, die vermoedelijk 13 augustus aangekondigd worden.

Samsung verwacht dat de vraag naar smartphones in de tweede helft van 2015 nog wel toeneemt, maar niet zoveel. Samsung spreekt dit uit na een kwartaal waarin de omzet van de mobiele divisie ten opzichte van een kwartaal eerder iets toenam, maar tegenover een jaar geleden afnam. Bovendien daalde de operationele winst in vergelijking met vorig jaar met 38 procent naar 2,76 biljoen Koreaanse won, omgerekend 2,1 miljard euro.

De totale winst van Samsung daalde met 8 procent in een jaar. Het was de vijfde daling van de kwartaalwinst op rij. De halfgeleider-tak van Samsung deed wel goede zaken door gestegen vraag naar ddr4-geheugen, nand-geheugen voor ssd's en op 14nm geproduceerde processors. Samsung leverde verder minder lcd-tv's maar de winst van de display-tak nam toe door gestegen verkoop van duurdere grote tv's en uhd-modellen. Samsung gaat zich de komende periode richten op de verkoop van betaalbare gebogen tv's en uhd-televisies.