Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Proximus komt met iets nieuw voor hun tv klanten
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Proximus komt dit najaar met een apparaat om foto's en video's vanaf een smartphone of een tablet naar een televisie te streamen. Daarmee probeert de provider ervoor te zorgen dat de televisie - en niet de computer - voor jongeren weer een centraal beeldscherm wordt.
Proximus maakte bekend dat het apparaat, een kastje dat aan de tv-decoder kan worden aangesloten, de SwipeBox heet. Met dat kastje kunnen klanten volgens de provider onder meer foto's en video's vanaf mobiele apparaten naar een tv streamen. Het is nog niet bekend wanneer de SwipeBox precies verschijnt en wat het moet kosten.
Verder melde Proximus vrijdag dat Proximus TV - zijn iptv-dienst waarmee onder meer Netflix is te gebruiken - een opfrisbeurt krijgt. De dienst krijgt een nieuwe interface en zal daarnaast, via SwipeBox, diensten als YouTube, Facebook en internetradio op een tv kunnen toveren.
Ook komt er een Proximus TV-app, die volgens Proximus als virtuele afstandsbediening moet fungeren. Daarmee onder meer door het programma-aanbod worden gebladerd. Dat is iets wat met de Yelo-app van concurrent Telenet eind vorig jaar mogelijk werd gemaakt.
De Belgische provider maakte tot slot bekend dat er in het tweede kwartaal van dit jaar 35.000 tv-abonnementen extra zijn afgesloten. Het totaal aantal tv-abonnementen dat Proximus faciliteert komt daarmee uit op bijna 1,7 miljoen. Ook het aantal vaste internetlijnen nam toe, met circa 25.000 naar 1,8 miljoen lijnen.
ze hebben het warm water heruitgevonden dus Wink
De Belgische provider Proximus brengt zijn kastje om content van smartphones, tablets en pc's naar de tv te streamen volgende week uit. Het kastje vormt een geheel met het al bestaande Proximus TV, zodat gebruikers makkelijk moeten kunnen wisselen tussen gestreamde content en tv.

De release komt niet als een verrassing na de aankondiging eerder deze zomer. Gebruikers kunnen via een app foto's en video's naar hun tv 'vegen' via een gebaar op het scherm, iets waaraan de Swipebox zijn naam ontleent.

De Swipebox heeft twee hdmi-aansluitingen, een reguliere usb-aansluiting, een micro-sd-kaart, een lan-aansluiting en een spdif-connector. Het is onbekend of Proximus zelf iets heeft ontworpen of een bestaand ontwerp van een andere fabrikant heeft laten aanpassen. De Swipebox werkt via dezelfde wifi-verbinding als het mobiele apparaat. Proximus doet de Swipebox vanaf maandag in de verkoop voor 59,99 euro.