Tv-Digitaal.info

Volledige versie: 2 Denen gearresteerd vanwege Popcorn Time-informatiesite
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De Deense politie heeft twee mannen gearresteerd die twee websites zouden runnen die gebruikers uitleggen hoe ze de verschillende forks van het populaire Popcorn Time kunnen gebruiken. Opvallend is dat de sites niet linkten naar auteursrechtelijk beschermd materiaal.
De twee domeinen, Popcorntime.dk en Popcorn-time.dk zijn inmiddels in handen van het Deens Openbaar Ministerie. Op de landing pages valt te lezen dat de Deens openbaar aanklager voor serieuze economische en internationale misdaden een zaak aan het onderzoeken is waar deze twee domeinnamen bij betrokken zijn.
Torrentfreak schrijft dat de twee mannen, beide in de 30, al hebben bekend. De twee websites leverden nieuws en informatie over Popcorn Time. De Engelstalige versie van de site, Getpopcorntime.co.uk, is nog in de lucht. Ze hostten de software niet en distribueerden ook geen auteursrechtelijk beschermde data. Volgens de aanklagers hebben de mannen alsnog copyrightwetten overtreden en kunnen ze maximaal zes jaar gevangenisstraf opgelegd krijgen.
Soortgelijke Nederlandse websites, zoals popcorn-time.eu en popcorn-time.info zijn door Brein ook uit de lucht gehaald. De beheerders van die sites hebben een schikking betaald aan de Nederlandse auteursrechten-waakhond.