Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Samsung brengt begin 2016 uhd-blu-rayspeler op de markt
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Samsung brengt in 2016 zijn eerste blu-rayspeler uit die films in 4k-resolutie kan afspelen. De Fox-studio's gaan de films tegen die tijd op uhd-blu-ray distribueren, maar eerder komen ze al via streaming beschikbaar.
Veel details gaf Samsung nog niet over de eerste uhd-blu-ray-speler. De speler lijkt een gebogen ontwerp te krijgen, in lijn met sommige uhdtv's van Samsung. Fox gaat films voortaan in uhd-resolutie uitbrengen, waaronder The Fantastic Four, Maze Runner en Kingsman: The Secret Service. Begin 2016 moeten de eerste uhd-blu-rayschijven in de winkels liggen, maar al eerder komen de films via streamingdiensten uit, al is niet bekend welke dat zijn.
Alle uhd-films die Fox gaat uitbrengen ondersteunen direct hdr-weergave voor extra heldere weergave van felle delen van filmscènes. Samsung gaat uhdtv's voorzien van firmware-updates om die weergave te ondersteunen. De hdmi-specificatie wordt daarvoor softwarematig opgewaardeerd naar versie 2.0a.
De Blu-Ray Disc Association rondde de specificatie van uhd-blu-ray in mei van dit jaar af. Panasonic toonde al eerder een prototype van een speler die de schijfjes zou kunnen afspelen, maar wat de status van die ontwikkeling is, is niet bekend.
was hier al lang vermeld dat deze kwam,
vraag me enkel af of deze ook dvd kwaliteit schijfjes kan afspelen naast bluray en UHD bluray.
(05-09-2015, 22:02)natte schreef: [ -> ]moet je dan ook ultra hd tv hebben?

wat ben je met een UHD speler en schijfjes in perfect beeld als je tv niet UHD is Wink
kan je even goed analoge zender bekijken op een Full HD tv,heb je ook niet beste beeld mee.
(05-09-2015, 22:44)master-magic schreef: [ -> ]
(05-09-2015, 22:02)natte schreef: [ -> ]moet je dan ook ultra hd tv hebben?

wat ben je met een UHD speler en schijfjes in perfect beeld als je tv niet UHD is Wink
kan je even goed analoge zender bekijken op een Full HD tv,heb je ook niet beste beeld mee.

Dat is hetzelfde met 3D, het Blu-ray schijfje moet in 3D opgenomen zijn en die moet afgespeeld worden op een 3D Blu-ray speler die op een 3D TV moet aangesloten, van het ogenblik dat er 1 element niet in 3D is is er dus geen 3D maar 2D, zo simpel is dat.
Met 4K is dat juist hetzelfde.
Nog een voorbeeld: als men zwart/wit films kijkt op een kleuren TV dan zal men ook in zwart/wit kijken en vice versa, programma's in kleuren bekijken op een zwart/wit TV zal men ook geen kleuren hebben.