Tv-Digitaal.info

Volledige versie: tv-gate : gesjoemel tv-testen Samsung ??
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tv-toestellen van Samsung verbruiken in de dagelijkse praktijk meer energie dan in een milieutest-situatie in een laboratorium. Mogelijk komt dat omdat er software is ingebouwd om aan milieu-eisen te kunnen voldoen, net zoals dat in dieselmotoren van Volkswagen het geval is. Dat schrijft de Britse krant The Guardian.
De krant kreeg de niet gepubliceerde onderzoeksresultaten in handen van ComplianTV, een consortium van Europese testcentra voor huishoudelijke apparatuur dat door de EU wordt betaald. "Samsung houdt zich aan de letter van de wet, maar handelt in strijd met de geest van de wet", zegt de ComplianTV-projectmanager.

Minder Helder Beeld

Uit de tests komt naar voren dat de tv's van Samsung automatisch naar een minder helder beeld en dus naar een lager energieverbruik overschakelen, zodra ze aan een standaard-testprogramma worden onderworpen. Dat bestaat uit een snelle opeenvolging van tv-shows, dvd's en live-uitzendingen.
Bij normaal gebruik in de huiskamer treedt deze terugval in energieverbruik niet op, blijkt uit de onderzoeksresultaten.
Samsung erkent dat zijn tv's in bepaalde situatie's een minder helder beeld laten zien, bijvoorbeeld bij het vertonen van actiefilms of sportwedstrijden. Die techniek is niet bedoeld om milieu-autoriteiten om de tuin te leiden, zegt het bedrijf in hetzelfde artikel. Een vergelijking met Volkswagen wijst het bedrijf dan ook van de hand.

Verbod
Volgens de krant hebben meerdere EU-landen Brussel dit jaar gewaarschuwd dat tv-producenten tv's mogelijk zo programmeren dat ze dankzij een truc aan de EU-milieu-eisen kunnen voldoen.
De Europese Commissie liet de krant weten dat de beschuldigingen worden onderzocht en dat dit soort trucs in de toekomst worden verboden.
zullen er nog wel volgen met hun apps op tv,
daarom dat ik het nog niet heb,ze kunnen alles volgen van de gebruiker.
(01-10-2015, 20:30)natte schreef: [ -> ]
(01-10-2015, 18:35)master-magic schreef: [ -> ]zullen er nog wel volgen met hun apps op tv,
daarom dat ik het nog niet heb,ze kunnen alles volgen van de gebruiker.

hebgelukkig ne panasonic

pas maar op dat ze het ook niet hebben,met alles dat uitkomt de laatste tijd,eerst Phillips dat problemen heeft,nu Samsung.
straks Sony nog en panasonnic - pioneer en we zijn ver rond van de bekendste buitenlandse merken.
(01-10-2015, 18:35)maater-magic schreef: [ -> ]Zullen er nog wel volgen met hun apps op tv,
daarom dat ik het nog niet heb,ze kunnen alles volgen van de gebruiker.

Slimme televisies Vizio delen kijkgedrag met adverteerders

Slimme televisies van het merk Vizio delen het kijkgedrag van kijkers met adverteerders, die kijkers vervolgens op hun smartphone en andere apparaten benaderen. Het volgen gebeurt via een feature genaamd "Smart Interactivity" en staat standaard op meer dan 10 miljoen verkochte slimme tv's ingeschakeld.

Klanten die niet willen worden gevolgd moeten dit via een opt-out kenbaar maken, zo meldt probuplica. De technologie van Vizio analyseert delen van de uitzendingen die worden gekeken, of dit nu via traditionele televisie is of streamingdiensten zoals Netflix. Vizio bepaalt de datum, tijd, kanaal en programma's, alsmede of die live of opgenomen worden bekeken. Het kijkpatroon wordt vervolgens aan het IP-adres gekoppeld.
Onlangs heeft Vizio het privacybeleid aangepast waarin nu staat dat het gegevens over het kijkgedrag met andere bedrijven deelt. In een verklaring tegenover ProPublica laat het bedrijf weten dat het niet-persoonlijke informatie met geselecteerde partners kan delen. Partners die het kijkgedrag met andere informatie over het betreffende IP-adres kunnen combineren
en wat doe je met tv's dat wifi hebben,
veel mensen kennen al die moderne snufjes niet van hun tv en durven er niet aan prutsen en laten dat allemaal aanstaan.