Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Dutch Filmworks registreert Popcorn Time-logo als handelsmerk in de Benelux
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Dutch Filmworks heeft het logo en het woordhandelsmerk van Popcorn Time in de Benelux geregistreerd. Het filmdistributiebedrijf gebruikte het officiële logo van Popcorn Time voor de aanvraag. De aanvraag werd in de afgelopen maand goedgekeurd.
Dat laatste betekent dat de Nederlandse filmdistributeur nu het handelsmerk 'Popcorn Time' bezit in verschillende categorieën, inclusief de software en het officiële logo. Volgens Torrentfreak heeft Dutch Filmworks 'geen plannen om gebruik van het handelsmerk actief te vervolgen, maar kan het in de toekomst wel een rol spelen bij antipiraterijzaken'.
Dutch Filmworks deed de aanvragen voor de handelsmerken in beeld en tekst in juni 2015 bij het Benelux-Bureau voor de Intellectuele Eigendom. Het BBIE keurde de aanvragen op 4 september goed. De ontwikkelaars van de PopcornTime-io-fork meldden aan Torrentfreak dat ze inderdaad op de hoogte waren van de zaak, maar dat ze besloten er op dit moment niets aan te doen. Ook gaf het streamingplatform aan dat het de claim van Dutch Filmworks 'dubieus' vindt, vooral omdat er iets geregistreerd is dat 'al meer dan een jaar online bestaat' en 'overduidelijk niet bij Dutch Filmworks in bezit is en het er ook het copyright niet op heeft'.
Een woordvoerder van Dutch Filmworks zegt dat het bedrijf het Popcorn Time-logo heeft geregistreerd omdat het, 'gek genoeg' niet al was gedaan door Popcorn Time zelf. Op dit moment zegt Dutch Filmworks nog geen plannen te hebben iets met het handelsmerk te doen, maar 'anticiperend op de stappen die de Nederlandse overheid mogelijk gaat nemen tegen streaming piracy, leek het logisch om Popcorn Time alvast het handelsmerk af te nemen in onze markt'.