Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Liberty Global investeert in voetbalkanaal youtube
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Liberty Global heeft een belang genomen van 14% in de BigBalls Media, eigenaar van een voetbalkanaal op Youtube.
Volgens The Financial Times betaalde Liberty Global samen met enkele andere investeerders 7 miljoen pond, omgerekend zo'n 9,4 miljoen euro, voor het aandeel.
Onderdeel van de voorwaarden is dat Liberty Global zijn aandeel binnen zes maanden mag vergroten.
Het kanaal, Copa90, heeft zo'n 2,3 miljoen abonnees die het kanaal wekelijks 37 minuten bekijken.
De investering moet zorgen voor onder meer het aantrekken van meer jongere gebruikers
investeren in een kanaal op youtube wetende dat youtube betalend gaat worden en dus veel mensen gaan afhaken.
geen goeie beslissing denk ik zo.
Liberty Global – eigenaar van onder meer Ziggo en Telenet – heeft een belang van veertien procent in het Britse bedrijf Big Balls Media genomen. Het bedrijf is actief op de videodienst YouTube.


Big Balls Media exploiteert onder andere het populaire YouTube-kanaal Copa90. Dit voetbalvideokanaal is door YouTube uitgekozen voor de advertentiecampagne You Stand For Football dat onder meer door Adidas, New Balance en Hyundai wordt gesponsord. De Britse zakenkrant The Financial Times meldt dat Liberty Global ongeveer tien miljoen euro voor het aandelenpakket in Big Balls Media heeft betaald. Onlangs nam Liberty Global ook een belang in sportcommunity Whistle Sports.
Liberty Global bouwt aan nieuw medianetwerk

Na de verkoop van Chellomedia aan AMC Network is Liberty Global bezig met het investeren in nieuwe en oude media. Zo heeft het Britse mediabedrijf een aandeel van bijna tien procent in het Britse commerciële mediabedrijf ITV. Ook kocht men de Ierse zender TV3. In België heeft Liberty Global via kabelbedrijf Telenet een aandeel van vijftig procent in productiehuis De Vijver Media waartoe de tv-zenders VIER en VIJF behoren.