Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Samsung vervroegt introductie Galaxy S7
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Samsung wil de onthulling van zijn volgende smartphone-topmodel, de Galaxy S7, vervroegen naar januari 2016. Met een vervroegde introductie hoopt Samsung beter te kunnen concurreren met de iPhone van Apple. Dat schrijft de Zuid-Koreaanse Electronic Times op basis van anonieme bronnen.
De afgelopen jaren kondigde Samsung de nieuwe Galaxy S smartphone aan gedurende het Mobile World Congres in Barcelona, eind februari, begin maart. Samsung presenteerde een ander topmodel, de Galaxy Note 5, dit jaar echter ook een maand eerder dan de voorganger Note 4: in augustus in plaats van september. Samsung zelf wil niet ingaan op het gerucht.
Het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern probeert sinds vorig jaar met een vereenvoudiging van zijn smartphone-series, een betere prijs-kwaliteitverhouding en met introducties zoals de Galaxy S6 Edge met gebogen beeldscherm verloren marktaandeel terug te winnen. Aan de bovenkant is Apple met de iPhone marktaandeel van Samsung aan het afpakken (vooral in China), aan de onderkant zijn het Chinese vendors zoals Huawei en Xiaomi die marktaandeel afsnoepen. Volgens marktonderzoeksbureau Trendforce zal het mondiale marktaandeel van Samsung op smartphone-gebied dit jaar met 1 procent dalen.