Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Belgisch Netflix voor Tv zenders ?????
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Als het van de voormalige CEO van SBS Belgium afhangt, dan komt er binnenkort een ‘Belgische Netflix’.
Ofwel één app waarop al onze tv-zenders te bekijken zijn, aldus Thierry Tacheny in een interview met De Tijd.“
Onze tv-zenders denken nog altijd dat ze concurrenten van elkaar zijn”, zegt Tacheny in De Tijd. “Terwijl de echte concurrenten grote Amerikaanse bedrijven als Apple en Netflix zijn. 
Als lokale televisiezenders naast dat buitenlandse aanbod nog een prominente plaats willen innemen, kunnen ze maar beter de krachten bundelen en hun content in één app samenbrengen.

Stievie

De voormalige topman van SBS Belgium (de omroep achter onder meer Vier en Vijf) pleit voor één platform waarop alle zenders hun programma’s apart aanbieden.
Vanaf nu gaat hij zijn idee bij zoveel mogelijk tv-bazen bepleiten. Al beseft hij dat het project nog in zijn kinderschoenen staat en dat de omroepen er niet voor staan te springen.
Enkele jaren geleden was er wel de lancering van Stievie, het online platform waar de drie grote omroepen (VRT, Medialaan en SBS)

hun programma’s op plaatsten. 

Maar intussen is Stievie alleen nog maar in handen van Medialaan.
“Zoals elk land een luchthaven nodig heeft, denk ik dat elk lokaal televisielandschap behoefte heeft aan een eigen mediahub”, aldus Tacheny.
Tacheny sust de omroepen ook meteen. “Dit zal de lineaire televisie niet vervangen. De klassieke vorm van tv-kijken heeft nog zeker tien à vijftien jaar te gaan.”
Neutraal platform
De ex-CEO van de omroep SBS Belgium wil dat de mediabedrijven veel verder gaan: een neutraal platform waar alle lokale zenders hun programma's apart aanbieden - gratis met reclame of betalend zonder reclame.
Tacheny laat ook de naam van het Franse Molotov.tv vallen als voorbeeld voor het Vlaamse televisielandschap. Met de dienst van onze zuiderburen kan een persoonlijke tv-avond samengesteld worden met programma's van 80 gratis en betalende kanalen.

Koudwatervrees
De apps en diensten van Telenet en Proximus bieden natuurlijk vandaag al content van de meeste zenders aan. Maar de focus ligt vooral op het opnemen en herbekijken van content bij Yelo Play. Hetzelfde zien we bij Proximus met Proximus Overal en TV Replay. Tacheny wil een omwenteling zien naar een model dat meer aansluit bij Netflix.
Dit heb ik eerder al eens geschreven . Dat weet het kleinste kind dat we over 10 jaar nog maar met enkele tv zenders overblijven !eindelijk zegt topbaas van SBS dit nu ook
Is dit nu echt iets om naar uit te kijken?
Ik weet ook dat het in die richting zal evolueren.
Maar volgens mij zal het een TV avond peperduur maken.
Nu klagen mensen dat er "niets" te zien is, maar ik heb nog geen garantie gezien dat er dan plots zoveel betere programma's gaan gemaakt worden als je per programma betaalt.
Dat je een veelvoud gaat betalen van wat je nu met een TV abonnement betaalt lijkt mij wel evident.