Tv-Digitaal.info

Volledige versie: NLziet wil tv-zenders live gaan streamen in Nederland
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Onbeperkt kijken-dienst NLziet begint in de komende weken een test waarbij het live bekijken van tv-zenders mogelijk wordt. Binnen de bestaande klantenbase zoekt NLziet testers.

NLziet is een gezamenlijk OTT-dienst van de NPO, RTL Nederland en SBS Broadcasting. Tot een jaar terug kan een groot deel van eerder uitgezonden programma’s van de elf belangrijkste zenders van Nederland onbeperkt teruggekeken worden. Voor gebruik van NLziet is een abonnement nodig dat acht euro per maand kost.

Live tv-kijken via NLziet

NLziet – en de daaraan gekoppelde mediabedrijven – lijkt zich met het aanbieden van live tv-zenders te willen positioneren in een veranderende tv-markt waarbij steeds meer Nederlanders zonder vast tv-abonnement naar videocontent kijken. Door het aanbieden van live tv-zenders voor momenten dat er bij deze groep non-traditionele kijkers behoefte aan live uitgezonden programma’s is, wil NLziet via één abonnement een totaalproduct gaan aanbieden. Ook aanbieders van traditionele tv-diensten bereiden zich op de nieuwe toekomst voor. Zo komt KPN naar verwachting nog dit jaar met de nieuwe OTT-abonnementsdienst Play van KPN op de markt.

NLziet via Apple TV en Chromecast

Met NLziet kan – met goede beeldkwaliteit – content via Apple TV en Chromecast naar televisies gestreamd worden. Uitbreiding met live tv zorgt ervoor dat zonder tv-abonnement naar de elf belangrijkste zenders via pc, laptop, tablet, smartphone, televisie en internettelevisie gekeken kan worden. Het is nog niet bekend of en zo ja, wanneer de huidige functionaliteit van NLziet met live tv wordt uitgebreid. Onduidelijk is eveneens of voor het live bekijken van tv-zenders in de toekomst een aanvullend abonnement moet worden afgesloten. De huidige test is overigens alleen voor gebruik op de Apple-apparaten iPad en iPhone. Gebruikers van Android- en Windows Phone-apparaten kunnen zich niet voor de test opgeven.
(30-10-2015, 22:58)natte schreef: [ -> ]Haha master vist in zelfde newsvijver

is iets dat erg op stievie trekt in belgie,daarom wel interresant om te volgen.
enkel de geo blocking dat er opzit en dat betalend is is iets negatief voor belgen dat NLZiet.
(31-10-2015, 11:04)natte schreef: [ -> ]valt te omzeilen hee Tongue Cool

is illegaal Wink kan je beter CD nemen,moet je niks omzeilen en dat omzeilen is omslachtig,
moet je al weten waar je moet zijn en hoe het werkt.