Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Facebook test sharingtool die gezichten scant in alle foto's op GSM
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Facebook test in Australië Photo Magic, dat onderdeel moet worden van de Messenger-dienst. De tool scant gezichten in afbeeldingen uit de hele fotogalerij en direct na het nemen van de foto, zodat de gebruiker ze direct kan delen met de herkende vrienden.
Photo Magic maakt gebruik van de gezichtsherkenningstechnieken die Facebook ook voor het taggen van foto's en zijn Moments-app gebruikt. Photo Magic scant de fotocollectie van een gebruiker en als gezichten van vrienden herkend worden, krijgt de gebruiker een notificatie met de suggestie de afbeelding via Messenger als een groepsthread te delen.
Als de gebruiker daarna foto's neemt waarop de vrienden te zien zijn, krijgt hij of zij bij de Android-app 'binnen seconden' een pushnotificatie voor het delen beschrijft TechCrunch. Bij iOS zou het iets langer duren vanwege restricties van Apple. Volgens The Independent worden alle foto's voor het scannen naar de servers van Facebook gestuurd. De meeste gebruikers zouden Messenger al toestemming hebben gegeven hun foto's te scannen bij de eerste keer dat ze een afbeelding deelden.
Facebook-gebruikers zouden, via dezelfde privacy-optie als ze nu hebben tegen het taggen, kunnen voorkomen dat hun gezicht wordt herkend. Ook zijn notificaties uit te schakelen. Facebook wil de functionaliteit in ieder geval naar de VS brengen. In Europa zijn bedrijven verplicht een opt-in-mogelijkheid te bieden voor dit soort diensten met gezichtsherkenning, waardoor de kans kleiner is dat Facebook de mogelijkheid hier in de huidige vorm uitbrengt.