Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Eurosport brengt spectaculaire afdaling 'Birds of Prey' op unieke wijze in beeld
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In samenwerking met skilegende Bode Miller biedt Eurosport wintersportfans een nooit eerder vertoonde Virtual Reality en 360° kijkervaring van een van de meest spectaculaire afdalingen ter wereld.
De voormalig Olympisch - en wereldkampioen en tweevoudig wereldbekerwinnaar neemt de kijker mee tijdens zijn afdaling van de iconische 'Birds of Prey' in het Amerikaanse Beaver Creek.
De mogelijkheid om als kijker in de (ski)schoenen te staan van een van de meest gevierde wintersportsterren aller tijden, past uitstekend bij Eurosport's nieuwe motto 'Fuel Your Passion' en bij haar missie om sportfans onvergetelijke sportmomenten te bieden. Om de unieke video te creëren, voorzagen de VR teams van Eurosport en Discovery de skiuitrusting van Miller van vier camera's en twee 220° fish eye lenzen.
Al meer dan 30 jaar is Discovery toonaangevend als het gaat om innovatieve en digitale kijkbeleving. De focus ligt daarbij op het verdiepen van de relatie met haar kijkers en op het vergroten van haar kijkerspubliek - op alle platformen; en haar expertise behelst nu dus ook Virtual Reality. Een ruime selectie van prachtige VR video’s, inclusief Bode Miller’s sensationele afdaling.
Nadat hij de video in VR had gezien, bevestigde Bode Miller:'Dit is veruit de beste manier voor de kijker om deze sport optimaal te kunnen ervaren.'
Arnaud Simon, Senior Vice President Content and Production van Eurosport: 'Ons doel is om onze passie voor sport op onze kijkers over te brengen. Dit innovatieve project brengt hen dichter dan ooit bij het daadwerkelijk zelf skiën van zo’n piste. Met dit eerste 360° VR project vertellen we, samen met Discovery en grootheid Miller, een bijzonder verhaal en bieden we een unieke blik op alles wat er bij zo’n adembenemende afdaling komt kijken.'
Naast Eurosport en Discovery, waren ook de United States Ski and Snowboarding Association, de International Ski Federation (FIS) en de Vail Valley Foundation betrokken bij het project. In de eerste 48 uur dat de 360° video op Facebook stond, werd deze meer dan 350.000 keer bekeken en meer dan 7000 keer gedeeld.