Tv-Digitaal.info

Volledige versie: TLC nieuwe licentievertegenwoordiger van Cartoon Network
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vandaag kondigt Cartoon Network aan dat TLC is aangewezen als nieuwe licentievertegenwoordiger in Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux.
De zender streeft hiermee naar een nog sterkere merkbeleving en het vergroten van de affiniteit met de franchise van Cartoon Network binnen deze markten.
Met de overeenkomst neemt TLC de verantwoordelijkheid voor de uitbouw en het beheer van de officiële Cartoon Network-licentieprogramma’s op zich. De portefeuille omvat alle originele, geanimeerde eigendommen binnen deze markten en spitst zich toe op wereldwijd beroemde merken, waaronder het bekroonde 'Adventure Time' ('Tijd voor Avontuur') en de binnenkort terugkerende, langstlopende Cartoon Network-serie 'Powerpuff Girls'. Naast een scala aan titels, behelst de zojuist gesloten overeenkomst bovendien de nieuwe look & feel van 'Ben 10' en 'De Wonderlijke Wereld van Gumball'.
'Cartoon Network Enterprises neemt een unieke plaats in binnen de entertainment licentie industrie en de plannen voor de toekomst en de aankomende shows, zijn erg overtuigend', aldus Melvin Thomas, CEO van TLC. 'We zijn van plan om te bouwen en om te promoten. Naast ondersteuning, richten wij ons ook op het verder uitbreiden van de licentie- en merchandisingactiviteiten en positioneren wij het merk als een marktleider binnen de kinderlicenties.'
Johanne Broadfield, Vice President van Cartoon Network Enterprises EMEA: 'Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en de Benelux zijn voor ons markten met potentieel. We zijn dan ook erg enthousiast over de samenwerking met TLC en met het opvoeren van onze licentieactiviteiten. Hiermee zetten we de successen die wij zien in andere Europese kernmarkten door naar deze hoofdgebieden.'