Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Amazon wil in amerika netflixklanten lokken
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Amazon heeft bekend gemaakt zijn videostreaming-dienst los van Prime aan te gaan bieden. Voorheen kregen klanten van het Amerikaanse internetbedrijf alleen toegang tot videostreaming door een abonnementen op Amazon Prime te nemen voor 99 dollar per jaar. In dat pakket zaten ook andere diensten waaronder streaming muziek. Nu kunnen klanten in de Verenigde Staten ook kiezen voor een jaarabonnement voor streaming video voor 8,99 dollar per maand. 

Op de Amerikaanse markt concurreert Amazon vooral met Hulu en Netflix. Amazon zet net als zijn concurreren in op het aanbieden originele content. Volgens RBC Capital Market spendeerde Amazon vorig jaar 1,7 miljard dollar aan originele content versus 3,3 miljard dollar voor Netflix.
 
Amazon geeft nooit cijfers vrij over het aantal klanten dat het bedrijf heeft voor Prime. Wel meldde Amazon een stijging van 51 procent van het aantal abonnementen in 2015. De groei werd vooral gedreven door nieuwe klanten buiten de VS. 

De oude abonnees van Netflix krijgen een prijsverhoging en gaat hun oud tarief van 7,99 dollar naar 9,99 dollar.
(18-04-2016, 17:18)natte schreef: [ -> ]zorro daar bestaat dat al lang hoor noemt firetv

het zit in het berekenen ervan hoor Amazon Prime jaarlijks 99 dollar, en  nu videostreaming apart : 8,99 x 12 = 107,88 dollar