Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Liberty Global plooit niet voor druk Telenetaandeelhouders
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.

sportgraag

BRUSSEL - De Amerikaanse hoofdaandeelhouder van Telenet, Liberty Global Inc., weigert zijn biedprijs te verhogen voor Telenet. Daardoor dreigt een langdurige krachtmeting.

Er komt geen hoger bod op Telenet, zegt hoofdaandeelhouder LGI. De groep van John Malone houdt vast aan 35 euro per aandeel. LGI bezit na het vorige week afgelopen bod 58,4 procent van Telenet. Dat is een eind verwijderd van de honderd procent, in centen zo'n 1,65 miljard. ‘Telenet blijft daarmee een liquide aandeel op de beurs', zeggen specialisten.

Door het bod niet te heropenen, kan Liberty een jaar lang geen aandelen van Telenet kopen boven de verlopen biedprijs (35 euro). Anders moet het prijssupplement aan alle beleggers die op het bod ingingen, uitbetaald worden. Als Telenet op de beurs lager noteert dan 35 euro, kan Liberty wel onbeperkt kopen. En gisterenochtend opende Telenet onder de 35 euro. Maar al snel steeg de koers weer boven de 35 euro om af te sluiten op 35,8 euro. Beleggers lijken dus overtuigd dat Malone vroeg of laat toch zal plooien.

Een gokje is niet risicovrij. Malone kan als meerderheidsaandeelhouder Telenet in grote mate naar zijn hand zetten. Liberty heeft recent nog herhaald dat Telenet voortaan geen dividend meer zal betalen, dat het meer schulden opgelegd zal krijgen én dat het meer geïntegreerd zal worden. Dat laatste zou kunnen inhouden dat andere kabelbelangen van Malone in Telenet ingebracht worden. Een manier ook om de kas bij Telenet te ledigen.

Krachtmeting

Binnenkort gedaan met Telenet... direct alles buitengooien, als de zaak op de fles gaat.