Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Transponderwissel M7 Group op Astra3-satelliet
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
M7 Group voert in opdracht van satellieteigenaar SES een transponderwissel op de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost uit. Dat heeft gevolgen voor doorgifte van zenders bij de aanbieders CanalDigitaal, TV Vlaanderen en Skylink,

M7 Group bevestigt de ingebruikname van transponder 220 op de Astra3-satelliet. Deze zendt uit op de frequentie 12.090 GHz V – 29900 – 2/3. Maar dit betekent niet dat er meer bandbreedte voor doorgifte van nieuwe zenders beschikbaar komt. In opdracht van satellieteigenaar SES wordt transponder 226 – die uitzendt op 12.207 GHz – verlaten. SES gaat deze transponder voor andere doeleinden gebruiken.

De komende weken gaan om deze reden verschillende zenders van frequentie verhuizen. Het gaat onder meer om TV Oranje, iConcerts en BravaHD. Tot en met begin augustus wordt simulcast op beide transponders uitgezonden. CanalDigitaal en TV Vlaanderen brengen tijdig nieuwe fastscanzenderlijsten uit waardoor klanten met een satellietontvanger met fastscan ondersteuning de zenders niet hoeven te missen.