Tv-Digitaal.info

Volledige versie: De nieuwe rage : Pokemon Go
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Antwerpse politie waarschuwt voor gevaren Pokémon

De Antwerpse lokale politie roept op om voorzichtig te zijn bij het spelen van Pokémon Go, een nieuwe populaire app waarmee je Pokémon-figuurtjes moet "vangen" via de camera van je smartphone. Aangezien de monstertjes op de vreemdste plekken kunnen opduiken zoals op rotondes, kruispunten of zelfs spoorwegen, is het gebruik van de app niet zonder risico. "Kijk altijd goed uit, ook voor andere weggebruikers, en respecteer de verkeersregels", waarschuwt de politie.

Het Antwerpse politiekorps zegt weliswaar zelf fan te zijn van het spelletje, maar laat meteen ook weten dat het gevaarlijke situaties met zich meebrengt. "Mensen gaan massaal, smartphone in de aanslag, de straat op om de wezentjes te vangen", stelt de politie vast.

"Spelers hebben enkel oog voor het scherm van hun toestel en gaan zo op in het spel dat ze het verkeer niet meer waarnemen." De politie vraagt daarom steeds goed uit te kijken en het spel enkel te voet te spelen en dus nooit al rijdend, zelfs niet met de fiets.

In het buitenland zijn al getuigenissen opgedoken van Pokémon Go-spelers die op straat zijn bestolen van hun smartphone, portefeuille of andere waardevolle bezittingen. "Er zijn zelfs criminelen die het spel misbruiken om slachtoffers naar een Pokéstop te lokken en ze daar te beroven", zegt de Antwerpse politie. "Wees u er als speler ook van bewust dat u zich verdacht kunt gedragen voor mensen die het spel niet kennen. U lijkt overal foto's van te maken, scant voortdurend uw omgeving af op zoek naar Pokémons en komt op die manier misschien op plaatsen waar u niet mag zijn."

Pokémon mag zich niet meer op het spoor laten zien
De Nederlandse spoornetbeheerder ProRail kwam vandaag overigens ook met een waarschuwing, nadat er Pokémon-spoorneuzen te dicht bij het spoor waren gesignaleerd. ProRail nam ook contact op met spelletjesgigant Nintendo "om te zorgen dat Pokémon zich niet meer op of langs het spoor laat zien."

Zouden die zich met dit gaan bezig houden, wel de Privacywet kennen ????
zie maar dat het MB verbruik misschien meer is dan een Netflix gebruiker
met al die wififree van telenet moet dit toch geen problemen geven in de stad Tongue

al ga ik dit nooit op mn smartphone's zetten,zal even snel verdwijnen als dat het gekomen is die rage.
de telecom in belgie over pokemon go

Base geeft Pokémon-spelers gratis data
Goed nieuws voor klanten van Base. Zij kunnen de komende twee maanden Pokémon Go spelen zonder dat hun data wordt aangerekend.
De periode loopt van 3 augustus tot 30 september en geldt voor postpaidklanten (abonnees). Concreet wordt alle data die je via de app van Niantic verbruikt niet aangerekend.

Ook Proximus laat je gratis Pokémon spelen
Proximus volgt het aanbod van Base en gaat vanaf donderdag het dataverbruik van Pokémon Go niet aanrekenen. Het gaat daarbij zelfs een stapje verder.
Het aanbod van Proximus geldt van 4 augustus 8 uur tot 31 oktober en geldt voor alle klanten, zowel prepaid, postpaid als zakelijke abonnementen. Alle data die de app van Pokémon Go verbruikt wordt in die periode niet geteld.

Orange, het vroegere Mobistar, heeft momenteel geen plannen voor een soortgelijk initiatief. Het bedrijf nuanceert dat het spel relatief weinig data, 5-10 megabyte per uur, verbruikt.
(03-08-2016, 21:02)natte schreef: [ -> ]Telenet niet

en wie is dan wel de eigenaar van Base ???
(03-08-2016, 21:20)zorro123 schreef: [ -> ]
(03-08-2016, 21:02)natte schreef: [ -> ]Telenet niet

en wie is dan wel de eigenaar van Base ???

Telenet mag dan wel eigenaar zijn van Base maar dat wil niet zeggen dat Telenet klanten ook van die gratis data kunnen genieten, enkel degenen die bij Base zitten kunnen er van genieten.
Bij Proximus is het juist omgekeerd, enkel Proximus klanten kunnen er van genieten maar degenen die bij Scarlet zitten niet en nochtans is Scarlet eigendom van Proximus.
Waar je ook loopt,antwerpen,gent of aan zee,ze lopen overal te staren naar hun smartphone voor virtuele diertjes,
En tegen kerst is er weer iets anders,
De oude nintendo console met 30 spelletjes voor 69€
En sega komt ook terug,
Denk dat pokemon dan al over de top zit van de rage.
Ik doe in ieder geval niet mee aan die stomme rage, dat Pokémon gedoe interesseert mij geen fluit, dat is niet aan mij besteed.
Ik speel maar 1 spel en dat is patience, meer moet dat niet zijn.