Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Discovery en BAMTech zetten OTT-diensten voor Eurosport op
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Discovery Communications heeft een samenwerking met BAMTech bekend gemaakt voor de ontwikkeling van OTT-contentdiensten voor sport in Europa. Het nieuw te vormen BAMTech Europe, een joint venture tussen de twee bedrijven, gaat de samenwerking aan met contentpartijen, broadcasters en OTT platformen voor een uitgebreide Europese distributie. 

Eurosport Digital is de eerste partner voor BAMTech Europe. Eurosport, onderdeel van Discovery, is een langdurige verbintenis met de nieuwe partij aangegaan. Het back-end video platform en de diensten van BAMTech zullen in 2017 in alle Eurosport Digital’s producten geïmplementeerd worden. Hieronder de website Eurosport.com en op Eurosport Player, de subscription based streaming dienst die in 52 landen aangeboden wordt. Bovendien zullen BAMTech en Eurosport samenwerken aan een verbeterd aanbod van premium sportevenementen via verschillende schermen.

BAMTech is onderdeel van Major League Baseball’s digital business, MLB Advanced Media (MLBAM), en sinds kort van Disney. De laatste heeft een belang genomen in het bedrijf om ESPN’s OTT-diensten verder te ontwikkelen. BAMTech biedt al veertien jaar direct-to-consumer streamingdiensten in de VS.