Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Telenet neemt SFR BELux over voor 400 miljoen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Telenet heeft een definitieve overeenkomst gesloten om Coditel Brabant over te nemen, voor 400 miljoen euro zonder schulden en zonder contanten.

Coditel Brabant is onderdeel van Coditel Holding, een dochtervennootschap van Altice. Het levert onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) kabeldiensten aan consumenten en bedrijven in Brussel, Wallonië en Luxemburg. IN België heeft het een MVNO-overeenkomst met Base. Telenet breidt daarmee uit buiten de huidige dekkingszones in Vlaanderen en Brussel, naar delen van Wallonië en Luxemburg. Ongeveer twee derde van Brussel wordt bediend.

Telenet betaalt ongeveer 6,5 keer de bijgestelde ebitda, zoals aangepast voor verwachte jaarlijkse geëxtrapoleerde synergiën van 16 miljoen euro tegen 2021. Het bedrag komt uit een combinatie van contanten en doorlopende financiering. De schuldenratio van Telenet stijgt van 3,4 naar 3,6, binnen de doelstellingen.

Telenet verwacht 12 miljoen euro te investeren in modernisering van het kabelnetwerk en integratiekosten van 4 miljoen euro.

De transactie is onderworpen aan gebruikelijke voorwaarden, met inbegrip van goedkeuring door de bevoegde mededingingsautoriteiten.
Nog een deel dat telenet word,en zo gaan de kleintjes er allemaal uit
(22-12-2016, 12:54)natte schreef: [ -> ]Hopelijk krijgen we al die numicalzenders bij

Vrees ervoor Wink
(22-12-2016, 12:56)master-magic schreef: [ -> ]
(22-12-2016, 12:54)natte schreef: [ -> ]Hopelijk krijgen we al die numicalzenders bij

Vrees ervoor Wink

Ik dacht dat je hier toch dikwijls meld dat ze overal hetzelfde gaan aanbieden ? 
Dan geld dit ook he vriend ;-)
(22-12-2016, 22:41)chukky2 schreef: [ -> ]
(22-12-2016, 12:56)master-magic schreef: [ -> ]
(22-12-2016, 12:54)natte schreef: [ -> ]Hopelijk krijgen we al die numicalzenders bij

Vrees ervoor Wink

Ik dacht dat je hier toch dikwijls meld dat ze overal hetzelfde gaan aanbieden ? 
Dan geld dit ook he vriend ;-)

heb gezegd in vlaanderen,dat deel behoord tot brussel Wink
het zenderaanbod dat in brussel word aangeboden zien we hier ook niet hé al die franse zenders (fiilmzenders enzovoorts),die SFR is daar onderdeel van vrees ik
Telenet vergroot zijn kabelvoetafdruk met de overname van Coditel Brabant BVBA, dat onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) telecomdiensten biedt aan gezinnen en bedrijven in Brussel, Wallonië en Luxemburg. Dat maakte de operator vanmorgen zelf bekend.

De Mechelse operator telt 400 miljoen euro neer voor de overname. Naast een reeds sterke aanwezigheid in Vlaanderen, zal het kabelaanbod van Telenet daardoor worden uitgebreid naar twee derde van het Brussels grondgebied, samen met delen van Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. Ongeveer 90.000 nieuwe klanten in België en 15.000 klanten in Luxemburg krijgen daardoor toegang tot de kabeldiensten van Telenet.

Telenet is nu al actief in zeven gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Schaarbeek, Etterbeek, Koekelberg, Sint-Agatha-Berchem, Ganshoren, Jette en Vorst). Daar komen nu zes nieuwe gemeenten bij: Sint-Joost-ten-Node, Brussel Stad, Watermaal-Bosvoorde, Sint-Lambrechts-Woluwe, Anderlecht en Sint-Jans-Molenbeek. In Wallonië gaat het om de gemeenten Chimay, Couvin, Sivry-Rance, Momignies, Erquelinnes, Beaumont en Froudchappelle. Ten slotte worden ook het Vlaamse Wemmel en Drogenbos aan het lijstje toegevoegd.

Coditel Brabant biedt daarnaast ook diensten voor mobiele telefonie aan enkele duizenden klanten via een MVNO-overeenkomst met Base, dat in februari van dit jaar in handen van Telenet kwam. De mobiele diensten van Coditel verhuizen mee naar Telenet, waardoor die zich, net als in Vlaanderen, ook in Brussel en Wallonië kan positioneren als een convergente telecomoperator met zowel vaste als mobiele diensten voor particulieren en bedrijven.

De overname zal binnenkort ter goedkeuring worden voorgelegd aan de Belgische mededingingsautoriteiten.
(27-12-2016, 22:40)natte schreef: [ -> ]Voor onds weer niks

heb je nog niet genoeg Wink
Telenet overweegt deel van SFR door te verkopen aan Voo

Telenet is bereid om het kabelnetwerk in Henegouwen aan Voo te verkopen of te ruilen voor andere activa, meldt Telenet CEO John Porter in een interview met L’Echo. Door de aankoop van SFR BeLux is Telenet nu ook in deze Waalse provincie actief. Hoewel ongeveer dertig procent van de mobiele klanten (van Base) uit Wallonië komt, bekijkt Telenet de opties. Voo is het dominante kabelbedrijf in Wallonië.

De belangrijkste reden voor de aankoop van SFR is Brussel, waar Telenet straks twee derde van alle huishoudens bedient en Voo de rest. Porter vertelt dat Brussel ook de hoogte van het aankoopbedrag verklaart, met een sterkere positie in de grootste Belgische regio, zeker voor zakelijke klanten. Via SFR krijgt Telenet ook meer kennis van het Frans. Telenet kondigt aan dat het de marketing voor Franstalige klanten zal versterken zodra de deal met SFR in kannen en kruiken is.

Telenet heeft “absoluut zeker” belangstelling om het resterende deel van de kabel in en rond Brussel in te lijven, maar verwacht wel dat dat politiek en zakelijk gevoelig ligt. Voo is in handen van een groep gemeenten in de gewesten Brussel en Wallonië.
Telenet krijgt toestemming voor de overname van Coditel Brabant BVBA en dochteronderneming Coditel S.à r.l., samen SFR BeLux. De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft de geplande overname goedgekeurd. SFR BeLux levert onder de merknaam SFR (vroeger Numéricable) kabeldiensten en diensten voor mobiele telefonie aan gezinnen en bedrijven in Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg.
De BMA heeft de transactie goedgekeurd onder voorwaarden dat Orange toegang krijgt tot het kabelnetwerk van SFR. Telenet heeft toegezegd dat Orange binnen de vier maanden na de voltooiing van de overname toegang zal krijgen tot het kabelnetwerk. Bovendien gebeurt dit tegen vergelijkbare wholesale prijzen als in Vlaanderen.

Nu de Belgische mededingingsautoriteit haar goedkeuring heeft gegeven zal de overname de komende dagen juridisch afgerond kunnen worden.

Op 22 december 2016 maakte Telenet bekend dat het een definitief akkoord had gesloten om SFR BeLux over te nemen van Coditel Holding S.A., een dochtervennootschap van Altice N.V voor 400 miljoen euro, zonder schulden en zonder contanten. De transactie werd op 21 maart 2017 door Telenet aangemeld bij de Belgische Mededingingsautoriteit. Telenet betaalt ongeveer 6,5 keer de bijgestelde ebitda, zoals aangepast voor verwachte jaarlijkse geëxtrapoleerde synergiën van 16 miljoen euro tegen 2021. Het bedrag komt uit een combinatie van contanten en doorlopende financiering. De schuldenratio van Telenet stijgt van 3,4 naar 3,6, binnen de doelstellingen, zo liet Telenet in december 2016 weten.

Telenet investeert in nieuw netwerk
Door deze overname breidt Telenet zijn kabelnetwerk uit in delen van Brussel, Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg. In Brussel zal Telenet haar dekking na de overname kunnen uitbreiden naar twee derde van de gemeenten, zodat het de grootste kabeloperator van de hoofdstad zal zijn.

Na afronding van de formaliteiten wil Telenet zich direct gaan toeleggen op een kwaliteitsinjectie in het netwerk en de dienstverlening van het nieuwe onderdeel. Telenet verwacht 12 miljoen euro te investeren in modernisering van het kabelnetwerk en integratiekosten van 4 miljoen euro.
De Belgische internetaanbieder Telenet heeft de overname van branchegenoot SFR BeLux afgerond. Beide bedrijven zeiden eind vorig jaar overeenstemming te hebben bereikt en vorige week gaf de mededingingsautoriteit toestemming voor de overname.

Telenet betaalt 400 miljoen euro voor beide bedrijven die deel uitmaken van SFR BeLux. SFR deed vroeger zaken onder de naam Numéricable. SFR BeLux heeft in totaal 90.000 klanten in België en 15.000 in Luxemburg. Het is de tweede overname die Telenet doet binnen enkele jaren. Anderhalf jaar geleden kondigde de kabelaar aan Base en het bijbehorende mobiele netwerk over te nemen.

De Belgische Mededingingsautoriteit gaf vorige week toestemming voor de overname. De kabelaar, eigendom van Ziggo-moederbedrijf Liberty Global, zal 12 miljoen euro investeren om het kabelnetwerk van het voormalige Numéricable te moderniseren. Door de fusie dekt Telenet twee derde van de Brusselse gemeenten en is het in één klap de grootste aanbieder van kabeldiensten in de Belgische hoofdstad. Dankzij SFR wil Telenet een positie opbouwen in het Franstalige deel van België.
Pagina's: 1 2