Tv-Digitaal.info

Volledige versie: UPC Nederland verhoogt zijn snelheden
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
UPC zou van plan zijn om vanaf 3 april de internetsnelheden te verhogen. Het vermoedelijk duurste abonnement zal een internetsnelheid krijgen van 200Mbit/s. Momenteel biedt het snelste abonnement een downloadsnelheid van 120Mbit/s.

De aanstaande snelheidsverhoging is af te leiden uit een nieuwsbrief die door UPC aan dealers is gestuurd. Daarin is te lezen dat de UPC Speedtest, een tool waarmee de download- en uploadsnelheid van een verbinding getest kunnen worden, zal worden gewijzigd: 'De nieuwe speedtest kan beter omgaan met hogere snelheden en daarmee lopen we vooruit op de nieuwe internetsnelheden die per 3 april geïntroduceerd gaan worden,' aldus de begeleidende tekst. De snelheidsmeter zal door gaan lopen tot 200Mbit/s in plaats van de huidige 120Mbit/s, de huidige maximumsnelheid van de UPC-pakketten.

De kabelaar heeft voor woensdagochtend een persbijeenkomst gepland waar het bedrijf mogelijk de aanstaande snelheidsverhoging zal aankondigen. De kabelaar heeft al eerder laten weten dat zijn kabelnetwerk en de gebruikte eurodocsis 3-technologie snelheden tot zeker 200Mbit/s kan behalen.