Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Hoe staat het met Joyne na een maand???
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De wens van veel satellietkijkers werd vorige maand werkelijkheid. Canal Digitaal kreeg concurrentie van Joyne. Maar waar staat de nieuwe aanbieder na een maand?

Natuurlijk moet duidelijk gezegd worden dat Joyne de weg in het Nederlandse tv-landschap nog moet vinden. Zaken moet nog verbeterd worden. Maar dat neemt niet weg dat Joyne de diensten aan de huidige klanten tegen volledige betaling van abonnement aan het aanbieden is. Een juist de early adopter die Joyne vanaf het begin het vertrouwen gaf, moet de juiste dienstverlening krijgen die men hierdoor verdient.

Zenderaanbod

Het zenderaanbod van Joyne is, als men alleen naar Nederlandse zenders wilt kijken, goed. Maar Joyne komt op bepaalde punten op dit moment eerdere toezeggingen na niet na. Zo beloofde de aanbieder dat enkele kanalen, zoals Crime & Investigation, vanaf het begin in het zenderaanbod aanwezig zouden zijn. Dat is niet het geval. Deze zender, en nog meer op dit moment onbekende zenders, komen in de nieuwe abonnementsvorm Basis Plus Wanneer en tegen welke prijs dit abonnement beschikbaar komt, is nog niet bekendgemaakt. Ook is de Formule 1 nog niet met een abonnement van Joyne te zien. De aanbieder had toegezegd om als Ziggo Sport niet werd aangeboden voor een alternatief te zorgen. Maar alle min- en pluspunten tegen elkaar afgewogen krijgt Joyne een ruime voldoende voor het zenderaanbod.

Beeldkwaliteit

Joyne biedt op dit moment alleen de drie Muziekkiosk-zenders TV Oranje, Schlager TV en Nashville TV alsmede de regionale zenders ongecodeerd aan. Het is jammer dat de potentiële abonnees bij deze zenders kennismaken met Joyne is de minst goede beeldkwaliteit. Zeker als gekeken wordt op een groter beeldscherm, is dit goed zichtbaar. De kwaliteit van zenders die in HD worden aangeboden, is namelijk goed te noemen. Maar ook hier komt de aanbieder eerder gesproken worden op dit moment nog niet na. Apparatuur met de nieuwste technologie moest ervoor zorgen dat een optimaal rendement uit de variabele bitrate (VBR) techniek zou worden gehaald. De beloofde bovengrens van tijdelijke doorgifte van HD-kanalen met een bandbreedte van rond de 15Mbps hebben wij nog niet waargenomen. Over het geheel krijgt de beeldkwaliteit een voldoende maar komt het voorlopig nog niet overeen met de verwachting die je van een aanbieder mag hebben die zegt kwaliteit boven kwantiteit te stellen.

Ontvangst

Velen hadden waarschijnlijk wonderen van de ontvangst van Joyne verwacht. Maar de ontvangst van Joyne in grote delen van Europa met kleinere schotels is zeer goed te noemen. Het is dan ook het sterkste punt van de nieuwe aanbieder Kijkt men dus in het buitenland naar satelliettelevisie is Joyne zeker het overwegen waard. Zeker in combinatie met de flexibele abonnementen scoort Joyne voor de recreatiekijker goed.

Dealers

Joyne is een initiatief dat voortkomt uit de onvrede die er bij menig dealer was over het beleid van Canal Digitaal. Het is dan opvallend dat vanuit de kant van dealers enkele afwachtende geluiden over Joyne te horen zijn. Die zijn terug te leiden naar onderlinge verhoudingen tussen satellietzaken waardoor enkelen eerst bij Joyne de kat uit de boom willen kijken. En hierdoor Joyne op dit moment nog niet aan klanten aanbieden en adviseren.

Rijpen

De conclusie na de eerste maand van Joyne is dat de aanbieder nog moet rijpen. In het verleden werden enkele satellietontvangers vergeleken met bananen. Je koopt ze en ze moeten thuis doormiddel van firmware-updates rijpen. Dat is logisch voor een bedrijf dat in een tv-markt stapt waarbij de concurrent een voorsprong van meer dan twintig jaar heeft. Het is wel jammer voor de early adopter die Joyne het vertrouwen heeft gegeven en inclusief module en abonnement meer dan honderd euro heeft uitgegeven. De komst van Joyne is echter goed voor de satellietkijker. De concurrentie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat het enigszins ingeslapen Canal Digitaal weer helemaal wakker is en anticipeert op de nieuwe marktontwikkeling. Moge de beste dan ook winnen.
(04-09-2017, 21:43)natte schreef: [ -> ]zal rap over zijn mijn gedacht

alles gaat via de dealers (waar ook al klachten over zijn) en ze maken geen echte grote reclame al,dat zijn al 2 negatieve punten,
en door de aanpassingen hebben ze ook geen ruimte meer vrij voor de zenders die zijn aangekondigd bij te voegen.

wel iets leuks is dat ik Oranje tv,Nashville tv en Slacher TV kan bekijken gratis omdat ze fta staan en de regionale zenders.
(05-09-2017, 07:10)natte schreef: [ -> ]tja en je vergeet grootste cd stelt zich ook helemaal bij

en toch zijn er nog dingen die beter kunnen bij CD,bepaalde zenders in HD aanbieden dat in HD bestaan,maar ja ze zitten met plaats gebrek en er mag geen transponder af voor de benelux, moet altijd voor de andere M7 providers zijn waar ze zendertjes opzetten en dan gebruiken voor in benelux ook aan te bieden waar we soms niks mee zijn.