Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Satellietontvangers vernieuwd vanwege Joyne
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Fabrikanten van satellietontvangers zijn bezig met het vernieuwen van firmware van modellen die in Nederland veel verkocht zijn en nog verkocht worden. De reden is de komst van Joyne.

Joyne is de nieuwe Nederlandse satelliettelevisieaanbieder die sinds 1 augustus in Nederland actief is. Uitgezonden wordt via de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost. Joyne verspreidt op dit moment het zenderaanbod, dat uit meer dan zestig kanalen bestaat, via twee transponders. Die moeten bij veel satellietontvangers en televisies met ingebouwde satellietontvangst nog handmatig ingelezen worden. De zenders staan dan in veel gevallen nog door elkaar in de zenderlijst. Bij concurrent Canal Digitaal wordt het, door dit bedrijf zelf ontwikkelde, fastscan protocol gebruikt. Hiermee kan met één zoekopdracht een volledige zenderlijst bestaande uit honderden tv- en radiozenders in de door de aanbieder gewenste volgorde in de ontvanger of televisie geplaatst worden.

Joyne zenderlijst

Onder meer de nieuwe Bente ontvanger plaatst met één zoekopdracht de zenders van Joyne in de juiste positie in de zenderlijst. Ook firmware van eerder op de markt gebrachte, en nog steeds in de verkoop zijnde, van Rebox zijn aangepast. Meer merken hebben aan Totaal TV aangegeven aan dezelfde verbetering van firmware te werken.
(17-09-2017, 01:00)natte schreef: [ -> ]joepie nu cd weer leve de concurrentie

voor M7 zijn er al opties om zenderlijsten van hen in te laden,dus waarom moeten zij daarop reageren.