Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Streamen in Ultra HD en sociale media stuwt dataverbruik omhoog
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Internetaanbieders zien het dataverbruik toenemen. We kijken meer online, maar gebruiken ook meer sociale media-apps als Facebook en Snapchat op tablet en smartphone.

Het online bekijken van films en series via videodiensten als Netflix, Amazon Prime Video, Videoland en NLziet neemt fors toe. Dat zorgt voor meer dataverbruik. Zeker nu meer films en series bij vooral Netflix en Amazon Prime Video in 4K Ultra HD beschikbaar zijn. Het aantal televisies in de huiskamer die Ultra HD geschikt zijn, neemt daarbij ook nog eens fors toe. Het grotere dataverbruik noodzaakt internetaanbieders als Ziggo en KPN te investeren in het eigen netwerk. Nu meer mensen in een huishouden gelijktijdig internet voor onder meer streaming en sociale media gebruiken, is de vraag naar sneller internet groter. Ook is het hogere dataverbruik een belangrijke reden om te investeren in het netwerk om de stabiliteit te behouden. Mede hierdoor werden dit jaar abonnementsprijzen van abonnementsvormen inclusief internetdiensten enkele euro’s per maand duurder.

België

Ook in België zien we een soortgelijke ontwikkeling. Aanbieders Telenet en Proximus spreken van een record in dataverbruik tijdens de jaarwisseling. Zo werd op 31 december door klanten van beide bedrijven gemiddeld 1 terabit per seconde aan data verbruikt. Dit komt overeen met het streamen van maar liefst honderdduizend films per uur. Ook Telenet en Proximus zetten in op het opwaarderen van het eigen netwerk. Om de vraag naar meer en sneller internet te stillen, waardeert Telenet het kabelnetwerk met DOCSIS 3.1 tot een Gigabit-netwerk op. Proximus is in meer Belgische steden glasvezelnetwerken aan het inrichten.
(05-01-2018, 14:11)natte schreef: [ -> ]je zal zien melkkoe abonnementen zullen omhoog gaan met als uitleg om de netwerken te optimaliseren Angry

is nu al duurder hé als je speedboost neemt bij telenet, bovenop je internet verbinding nog eens 15 euro extra voor dubbele snelheid.

al zien we ook dat de prijs goedkoper word soms en we sneller internet krijgen.
is nog een jaar of 2 geleden dat ze dit deden.