Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Aandeelhouders willen actieve rol van Apple in aanpak smartphoneverslaving
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Twee aandeelhouders van Apple dringen er bij het bedrijf op aan om de verslavende eigenschappen van de iPhone bij kinderen te gaan onderzoeken, schrijft the Wall Street Journal. In een open brief van 6 januari roepen Jana Partners en California State Teachers’ Retirement System (CalSTRS) Apple op om het voor ouders mogelijk te maken inzage te krijgen in de impact van smartphonegebruik op de mentale gezondheid van hun kinderen. Ook moet er, als het aan de aandeelhouders ligt, een applicatie komen die de toegang tot de iPhone beperkt. ‘Er is een groeiend bewijs dat, ten minste enkele van de jongeren die hun smartphone het meest gebruiken, last hebben van mogelijk onbedoelde negatieve gevolgen,’ zo staat in de brief. Jana Partners en CalSTRS bezitten samen aandelen in Apple ter waarde van 2 miljard dollar.

De investeerders verwezen naar het ‘groeiende maatschappelijke onbehagen’ dat telefoons de traditionele menselijke interactie bij tieners vervangen. Daar voegden zij aan toe dat ‘Apple een bepalende rol kan spelen binnen de industrie bij het bieden van speciale aandacht voor de gezondheid en ontwikkeling van de volgende generatie’.

Apple is nog niet actief op het gebied van het bieden van begeleiding van ouders hoe om te gaan met het smartphonegebruik van kinderen. Het biedt ouders wel de mogelijkheid te bepalen welke apps, content en diensten hun kinderen kunnen gebruiken.