Tv-Digitaal.info

Volledige versie: TravelXP HD binnenkort bij M7
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
de provider M7 voegt binnenkort de zender TravelXP HD toe aan de abonnementen van CD,TVV en skylink.
er komt binnenkort ook Nederlandse ondertiteling op.
en zal beschikbaar zijn via de app ook.
de zender zal beschikbaar zijn op de 23.5 oost.
Als eerste aanbieders in de Benelux gaan Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen nieuwe reiszender Travelxp 24 uur per dag aan abonnees aanbieden.

Dit is een gevolg van een nieuwe distributieovereenkomst die M7 Group met TravelXP heeft gesloten. De komst bij Europese aanbieders van M7 Group – waaronder Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen – werd vandaag op een persconferentie in Praag bekendgemaakt. Bij Canal Digitaal komt Travelxp HD voor klanten met Familie HD-pakket of hoger vanaf 5 februari beschikbaar. Klanten met het Basis HD-pakket kunnen gedurende deze maand met Travelxp HD kennismaken. Travelxp HD kan als kwalitatief beter alternatief voor het onlangs bij M7 Group verdwenen Travel Channel gezien worden. Waar de programma’s die op Travel Chanel worden uitgezonden steeds minder met reizen te maken hebben, is de programmering van Travelxp HD wel volledig met reisprogramma’s gevuld.

Online

Naast lineaire verspreiding gaat Canal Digitaal Travelxp HD ook op meerdere manieren online en interactief aanbieden. Zo zijn eerder uitgezonden programma’s tot zeven dagen terug via de Interactieve tv-decoder van de drie genoemde aanbieders terug te kijken. Ook kunnen lopende programma’s via Begin Gemist via deze decoders opnieuw vanaf het begin opgestart worden. Travelxp HD komt daarnaast op de live TV-apps en Live TV web van de aanbieders beschikbaar.

Echte reisprogramma’s

Travelxp HD biedt reis- en lifestyleprogramma’s aan uit meer dan 45 landen en ontwikkelt honderd procent eigen producties. Bill Wijdeveld – VP Business Development M7 Group – over de komst van de zender: "Wij Nederlanders zijn een reislustig volk. Met de lancering van Travelxp HD helpen we onze klanten, zeker in deze periode als ze hun vakanties aan het boeken zijn, iets bijzonders te ontdekken."

Aanvoersignaal

Onderdeel van de overeenkomst is tevens dat M7 Platform Services het aanvoersignaal van Travelxp HD naar andere aanbieders voor verspreiding op hun eigen netwerken gaat verzorgen. Dit gebeurt, net als de verspreiding voor Canal Digital en TV Vlaanderen, via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost.
(01-02-2018, 15:54)natte schreef: [ -> ]evenaar en njam zouden ook goede alternatieven zijn

evenaar zit er al op Tongue
en Njam is te duur, studio 100 stal,
en laten ze nu net een transponder minder willen bij M7 Wink
M7 Group heeft een nieuwe distributieovereenkomst met reis- en lifestylezender Travelxp HD gesloten. Hierdoor komt de zender als eerste in de Benelux 24 uur per dag bij Canal Digitaal, online.nl en TV Vlaanderen beschikbaar.

Op Travelxp HD zijn honderd procent eigen producties afkomstig uit 45 landen te bekijken. Het is bij Canal Digitaal, Online.nl en TV Vlaanderen de vervanger van het onlangs verdwenen kanaal Travel Channel. Het gaat om een kwalitatief betere vervanging omdat de programma’s op Travel Channel steeds minder met reizen te maken hebben. Naast de doorgifte bij Europese aanbieders van M7 Group wordt de satellietverspreiding via de Astra3-satelliet op 23,5 graden oost ook als aanvoersignaal voor andere Europese aanbieders binnen de footprint van de satelliet gebruikt.

Familie HD-pakket

Travelxp HD wordt bij Canal Digitaal onderdeel van het Familie HD-pakket en hogere pakketvormen. Gedurende deze maand kunnen klanten met het Basis HD-pakket met Travelxp HD kennismaken. De officiële doorgifte van de reis- en lifestylezender begint op 5 februari. Travelxp HD is al enige tij via de Nederlandse satelliettelevisieaanbieder Joyne beschikbaar. Maar Joyne biedt de zender slechts enkele uren per dag als deelkanaal op een uitzendslot aan. Bij Canal Digitaal is de zender echter dag en nacht te bekijken.
weer in een duur pakket steken, zo gaan ze geen klanten trekken,
de geluidsbron is in Tsjechisch ofzoiets, zal leuk worden zolang de subs er niet bij zijn in Nederlands.
voorlopig nog niet op de 23.5 te vinden.
Transponders stoppen, en dan zenders vervangen door zenders die ze kunnen delen met veel providers, en die zenders dan in duurdere pakketten stoppen.
Op die manier kunnen ze de winst natuurlijk serieus opkrikken.
En ik denk dat het steeds meer die kant zal opgaan, dit terwijl je Vlaamse zenders niet in HD krijgt op satelliet.
Vanaf maandag is de nieuwe zender TravelXP HD een maand lang voor iedereen te zien:

Bron : Canal Digitaal Facebookpagina

Travelxp HD wordt vanaf volgende week onze gratis zender van de maand! En neemt je 30 dagen mee naar de mooiste en meest verrassende reisbestemmingen. Als je Familie HD hebt zelfs nog langer, want TravelXP is vanaf nu onderdeel van dat televisiepakket.
Travelxp HD vanaf 5 februari 2017:

satelliet: (23,5 oost)
Frequentie: 12,109 GHz
Polarisatie: Horizontaal
SR: 27500
FEC: 3/4
Standaard: DVB-S2
Modulatie: 8PSK
(03-02-2018, 12:00)natte schreef: [ -> ]
(03-02-2018, 01:24)master-magic schreef: [ -> ]Vanaf maandag is de nieuwe zender TravelXP HD een maand lang voor iedereen te zien:

Bron : Canal Digitaal Facebookpagina

Travelxp HD wordt vanaf volgende week onze gratis zender van de maand! En neemt je 30 dagen mee naar de mooiste en meest verrassende reisbestemmingen. Als je Familie HD hebt zelfs nog langer, want TravelXP is vanaf nu onderdeel van dat televisiepakket.

alle kunnen we maandje meepikken

ja als ze van dag 1 wel de subs mee leveren ook, anders ist weer wachten tot het een waardige zender is voor alle belgen en nederlanders,
zoals met Iconcerts HD dat zolang heeft geduurd eer die te zien was voor elke klant een maandje gratis, de maand was ver voorbij eer die er was.
Technische parameters - Outdoor Channel:

Satelliet: Astra 3B (23.5 ° E)
Frequentie: 11,934 GHz
Polarisatie: Vertical
SR: 27500
FEC: 3/4
Standaard: DVB-S2
Modulatie: 8PSK

In hetzelfde multiplex verscheen History Channel History (BNL) naast Outdoor Channel. Het is echter alleen beschikbaar voor klanten van de M7 Group in Nederland (Canal Digitaal) en België (TV Vlaanderen) vanaf 5 Februari 2017.
Pagina's: 1 2