Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Roland Garros tennis bij Eurosport in Ultra HD ongecodeerd via satelliet
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Het Franse grand slam-tennistoernooi is voor een groot deel in Ultra HD-kwaliteit via de satelliet te bekijken. De Duitse versie van sportzender Eurosport werkt hierbij samen met satellietbedrijf SES.

De tenniswedstrijden die op het centre court van Roland Garros gespeeld worden, zijn van 27 mei tot en met 10 juni ongecodeerd in 4K Ultra HD-beeldkwaliteit via de Astra1-satelliet op 19,2 graden oost te bekijken. Uitgezonden wordt op het UHD-kanaal UHD1. Dit is het Ultra HD-demokanaal van het Duitse tv-pakket HD+ dat door satellietbedrijf SES wordt geëxploiteerd. UHD1 is alleen tijdens enkele uren in de avond gecodeerd. En hierdoor is het tennistoernooi French Open Roland Garros ongecodeerd via de Astra1-satelliet te volgen.

Ultra HD

Satellietkijkers met een Ultra HD-televisie kunnen zonder gebruik van een extra satellietontvanger naar tennis in Ultra HD kijken. Dit is mogelijk omdat in vrijwel alle Ultra HD-televisies een multituner inclusief satellietontvangst aanwezig is. Eerder vandaag maakt M7 Group bekend dat wedstrijden van het WK voetbal in Rusland vanaf 14 juni via het tijdelijke kanaal NPO 1 UHD aan alle klanten aangeboden worden. Bij de satellietverspreiding van NPO 1 UHD werkt M7 Group samen met SES. Dit satellietbedrijf stelt de bandbreedte voor NPO 1 UHD beschikbaar.

UHD1 wordt op de Astra1-satelliet uitgezonden op de frequentie 10.994 GHz H – 22000 – 5/6 – DVB-S2 – 8PSK.