Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Nintendo brengt originele arcadeversie van Donkey Kong naar de Switch
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Nintendo heeft de originele arcadeversie van Donkey Kong aan de Arcade Archives voor de Switch-consoles toegevoegd. Daarnaast komt de onbekendere arcadetitel Sky Skipper naar de console.

Donkey Kong is per direct in de eShop beschikbaar op de Switch voor 7,99 dollar, maakt Nintendo bekend. De port van Hamster Corporation bevat drie modi: de early version-modus met bugs, de verbeterde latere versie voor de Japanse markt en de internationale versie met enkele kleine wijzigingen. Daarnaast kunnen spelers kiezen tussen een high-score-modus en een caravan-modus van vijf minuten. Ten slotte is het spel in landscape- of portret-stand te spelen.
[attachment=128]

Sky Skipper komt net als Donkey Kong uit 1981 en dit spel is niet direct beschikbaar als Arcade Archive-titel, maar komt in juli. De port zou afkomstig zijn van het enige Sky Skipper-arcadekabinet en het enige nog ongemodificeerde pcb dat er nog zou zijn in Nintendo's archief. Het spel draait om een piloot die een koninklijke familie moet redden uit de handen van gorilla's.
[attachment=127]
Doet mij denken aan MAME (Multiple Arcade Machine Emulator), wat ondertussen al een eeuwigheid bestaat.
Dat is ook op verschillende platformen beschikbaar.
Legaal gezien mag je het enkel gebruiken als je toestemming van de fabrikant hebt om de ROMs te gebruiken, wat natuurlijk niemand heeft.
Wat dat programma doet is dus alle hardware van zo'n lunapark toestel nabootsen (die van Donkey Kong, maar ook van duizenden anderen), zo goed dat dan het originele programma erop draait.
Die Nintendo Switch versie doet dus eigenlijk exact hetzelfde, met dat verschil dat het wettelijk toegelaten is omdat zij de rechten hebben op Donkey Kong.
(18-06-2018, 19:28)natte schreef: [ -> ]Tegenwoordig heb je kaskes met 2000 spelen voor een prikkie zie ik op Ali.

kan je zelf maken met Raspberry PI Wink heb zo ene staan Tongue en ook zo bakje van de nintendo nog van vroeger met die 2 rode knopjes links met a en b