Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Netflix voegt wellicht duurder Ultra-abonnement toe zonder nieuwe features
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Netflix is in Europa bezig om een nieuw Ultra-abonnement te testen. Dit abonnementsplan komt boven het huidige duurste Premium-abonnement van 13,99 euro te staan en gaat 16,99 euro kosten. Het Ultra-abonnement lijkt ondanks de hogere prijs niets nieuws toe te voegen.

De Italiaanse website TuttoAndroid berichtte over het nieuwe Ultra-abonnement. Op een pagina van Netflix is te zien dat het Ultra-abonnement 16,99 euro gaat kosten en in feite datgene biedt dat gebruikers nu krijgen met het huidige Premium-abonnement van 13,99 euro. Daarbij worden de functionaliteiten van de bestaande abonnementen verminderd.

Zo biedt het Premium-abonnement op dit moment nog de mogelijkheid om op vier schermen tegelijkertijd naar Netflix te kijken, maar dat wordt verlaagd naar twee schermen met de eventuele introductie van het Ultra-abonnement. Bij het Standaard-abonnement van 10,99 euro zijn nu nog twee schermen te gebruiken, maar dat gaat terug naar één als het Ultra-abonnement er komt, zonder dat de prijs omlaag gaat.

Er zijn in Europa echter verschillen in de features die bij de nieuwe situatie van vier abonnementsvormen worden aangeboden. Zo laat de website Cordcutting een screenshot zien waarop is te zien dat het nieuwe Ultra-abonnement als enige abonnement nog de ondersteuning voor hdr heeft. Ook is hier het aantal te gebruiken schermen bij het Premium-abonnement verlaagd naar twee.

Het Premium-abonnement heeft daar nog wel de optie van series in 4k-resolutie, maar niet meer de hdr-optie. Op dit moment biedt het Premium-abonnement voor gebruikers de combinatie van zowel 4k als hdr. Deze situatie van een verschil in de vraag of hdr wordt aangeboden, is in Nederland ook zichtbaar voor mobiele gebruikers van Netflix; op de desktop is dit verschil in hdr niet zichtbaar.

Een woordvoerder van Netflix heeft tegenover CNet bevestigd dat het bedrijf nieuwe dingen aan het testen is. Volgens haar worden er 'verschillende prijspunten en features getest om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen'. Het is nog onduidelijk of en wanneer het Ultra-abonnement definitief beschikbaar komt en wat dat precies voor veranderingen met zicht meebrengt voor de andere maandelijkse abonnementsvormen.

Netflix voerde in oktober vorig jaar nog een prijsverhoging door. De maandprijzen van het Standaard- en Premium-abonnement gingen daarbij omhoog: het Standaard-abonnement werd een euro duurder en het Premium-abonnement werd twee euro duurder en ging per maand 13,99 euro kosten.

[attachment=132][attachment=133]
Netflix is in Europa bezig met het uittesten van een nieuw abonnement. Het gaat om het zogeheten abonnement 'Ultra', dat beschikbaar is voor EUR 16,99 per maand. Opvallend is dat dit abonnement dezelfde features biedt als het huidige Premium-abonnement dat EUR 13,99 per maand kost.
Binnen de nieuwe opzet wordt het aantal features binnen het Premium-abonnement verlaagd. Zo wordt het niet meer mogelijk om hiermee op vier verschillende schermen te kijken, maar via twee schermen. Ook heeft het Ultra-abonnement naar verluidt als enige HDR-ondersteuning.

Introductie nog onzeker

Tegenover Cnet laat Netflix weten dat het inderdaad nieuwe mogelijkheden uitprobeert. Het is echter onduidelijk of de wijzigingen ook daadwerkelijk worden doorgevoerd.
Dit is iets dat ik al jaren zeg.
Men komt met iets nieuws af, en koopt marktaandeel door met lage prijzen klanten te lokken.
Op dat moment zijn er heel wat mensen die er zich op blindstaren, en denken dat die lokprijzen de definitieve zijn.
Ze denken dat de nieuwe Robin Hood geboren is, de weldoener...
Naarmate het product populairder wordt, gaat de prijs omhoog, en begint het zoeken naar "de verlosser" opnieuw...
Netflix is aan het bekijken om een nieuwe abonnementsvorm in te voeren. Momenteel zijn er drie opties: Basic, Standaard en Premium. Dit zou uitgebreid worden met Ultra, dit is gericht op gebruikers die hun account delen.

Duurdere variant

Op dit moment zijn er drie abonnementsvormen op Netflix, waarvan Basic de goedkoopste variant is. Daarnaast is er het Standaard-pakket en de Premium. In dit artikel zijn alle abonnementen van Netflix uitgebreid toegelicht. Nu zou er een vierde optie komen: Ultra. Dit zou hetzelfde gaan bieden als het huidige Premium-abonnement, namelijk kijken op vier schermen tegelijk en in zowel Ultra HD. Extra daarbij is kijken in HDR (High Dynamic Range). De prijs is echter hoger: 16,99 euro per maand in plaats van 13,99 euro.

Testen met prijspunten en functies

Het huidige Premium-abonnement zou hierbij worden teruggeschroefd, waarbij je nog maar naar twee in plaats van vier schermen tegelijk kunt kijken. Veel Netflix-gebruikers delen hun account met familie of vrienden en maken daarom gebruik van meerdere schermen. Een woordvoerder van Netflix laat aan CNET weten dat het om een test gaat. “We testen voortdurend nieuwe dingen bij Netflix. In dit geval testen we iets andere prijspunten en functies, om beter te begrijpen hoe consumenten Netflix waarderen.” Of en zo ja wanneer het Ultra-abonnement wordt ingevoerd is dus nog onduidelijk.
Netflix verhoogt de abonnementsprijs in de Verenigde Staten. Het is nog onduidelijk of de prijzen van de online streamingdienst ook in andere landen, waaronder Nederland, verhoogd worden.

Netflix voert in de Verenigde Staten de grootste prijsverhoging in het twaalfjarig bestaan van het bedrijf door. De abonnementen worden tussen de 13 tot 18 procent verhoogd. Netflix stelt dat de prijsverhoging door enorme investeringen in met name content wordt veroorzaakt. Netflix moet in content investeren omdat de concurrentie van Amazon Prime Video en binnenkort Disney en Apple groter wordt. In Europa speelt ook mee dat nieuwe Europese regels Netflix tot extra investeringen in Europees content gedaan moet worden.

Abonnement

De nieuwe abonnementsprijzen gelden per direct voor nieuwe abonnees. Bestaande abonnees worden op een later tijdstip met de prijsverhoging geconfronteerd.
Netflix heeft nieuwe prijsverhogingen aangekondigd voor Amerikaanse klanten. De maandprijzen van de drie abonnementen gaan met enkele dollars omhoog. Het tarief voor het Standaard-abonnement stijgt procentueel gezien het meest.

Nieuwe Amerikaanse klanten voor Netflix Basic, het eenvoudigste abonnement voor een enkel scherm in sd, gaan voortaan 9 in plaats van 8 dollar betalen. Dat is een stijging van 12,5 procent. Voor het Standaard-abonnement, voor twee schermen en hd, betalen klanten maandelijks 13 in plaats van 11 dollar, een toename van 18,2 procent. Ook de maandprijs van Premium gaat omhoog, van 14 naar 16 dollar, oftewel met 14,3 procent.

De prijsstijging geldt per direct voor nieuwe klanten, maar voor bestaande klanten voert Netflix deze in de komende drie maanden door. In eerste instantie geldt dat deze alleen voor de VS aangekondigd is, maar de verwachting is dat Netflix ook in andere markten binnen afzienbare tijd de prijzen verhoogt. Dat gebeurde bij voorgaande verhogingen in de VS ook.

Het is de vierde keer in zijn bestaan als streamingdienst dat Netflix de prijzen verhoogt. De vorige prijsstijging dateert van oktober 2017, toen Premium bijvoorbeeld van 12 naar 14 euro ging, een stijging van 17 procent. Bij vorige prijsverhogingen keerden relatief weinig klanten de dienst de rug toe, waardoor Netflix zich gesterkt ziet hogere maandbedragen te vragen. Het bedrijf zei bij de vorige verhoging dat het geld nodig is om meer exclusieve tv-shows en films toe te voegen. Netflix ziet zich tegelijkertijd geconfronteerd met steeds meer concurrentie. Onder andere Disney en in de VS NBC komen met diensten voor streaming video.
Het blijft onverminderd goed gaan met online streamngdienst Netflix. Het Amerikaanse bedrijf maakte deze week de jaarcijfers bekend. Hieruit blijkt een verder groei van abonnees.

Netflix zag wereldwijd het aantal abonnees in een jaar tijd met 34 procent groeien. In de laatste drie maanden van 2018 groeide het klantenbestand met 8,8 miljoen. Netflix heeft hierdoor 139 miljoen betalende abonnees. Netflix groeit vooral buiten de Verenigde Staten. Het Amerikaanse bedrijf verwacht dat de groei ook in de eerste die maanden op gelijk niveau doorgaat.

Abonnement duurder

Verwacht wordt dat Netflix ook in Europa de abonnementsprijs gaat verhogen. Voor de Verenigde Staten is inmiddels een prijsverhoging van abonnement aangekondigd die tot 18 procent oploopt. Als een soortgelijke verhoging ook in Nederland wordt toegepast, stijgt de prijs van het meest gekochte abonnement naar rond de 13 euro per maand. Het duurste abonnement met 4K Ultra HD gaat mogelijk rond de 18 euro per maand kosten. Netflix heeft extra geld moeten lenen om nieuw content aan te kopen en nieuwe eigen Netflix Originals-series te kunnen laten maken. Netflix is hiertoe gedwongen omdat de concurrentie groter wordt. Dit jaar komen Disney en Apple met eigen streamingdiensten op de markt. Nieuwe Europese regels dwingen Netflix tot aankoop van rechten van meer Europese producties.
Netflix verhoogde onlangs in Amerika de prijs van de belangrijkste abonnementen. Verder lijkt het erop dat ook in Europa een prijsaanpassingen gaat blijven. Daarbij wordt ook een abonnement getest waarbij content in Ultra HD (UHD) en in HDR wordt geleverd. Dit komt eigenlijk overeen met het huidige premium abonnement van Netflix, dat een prijsstelling van €13,99 heeft. Het abonnement wordt in een klein gebied getest met een prijs van €17,99 per maand. De prijs geldt ook voor bestaande abonnees.

Netflix mogelijk duurder

Bij de test hanteert Netflix hogere prijzen voor de belangrijkste abonnementen. De mogelijkheden bij het abonnement blijven hetzelfde. Ongewijzigd is in de test de prijs van het instapabonnement Basic, dat €7,99 per maand kost. Het Netflix Standaard-abonnement wordt in het testgebied voor €12,99 verkocht. Dit is een prijsverhoging van 2 euro per maand. Het Netflix Premium-abonnement gaat met vier euro per maand in prijs omhoog en gaat hierdoor €17,99 kosten. Onbekend is of Netflix de nieuwe prijzen in meer Europese landen, en dus mogelijk ook Nederland, gaat invoeren.
Netflix experimenteert in Italië met hogere prijzen voor zijn streaming videodienst, zo meldt Bloomberg. Binnen de testgroep zijn abonnementen tot EUR 4,00 per maand duurder dan gangbaar is in Europa. De test is mogelijk een voorbode op een prijsverhoging voor alle belangrijke markten in Europa.

Momenteel variëren de prijzen voor Netflix abonnementen in Europa tussen de EUR 8,00 en EUR 14,00 per maand. Sommige gebruikers in de testgroep van Netflix betalen voor het meest uitgebreide premium abonnement van Netflix nu EUR 18,00 per maand. Een vergelijkbaar abonnement kost voor gebruikers buiten de testgroep EUR 14,00 per maand.

Netflix heeft over de afgelopen jaren al diverse malen prijsverhogingen doorgevoerd. In de Verenigde Staten zijn onlangs al prijsverhogingen doorgevoerd die lijken op de prijsverhoging die Netflix momenteel onder Italiaanse gebruikers test. Sommige prijsverhogingen bedragen tot wel 10 procent. Investeerders waren bang dat deze prijsverhogingen ertoe zouden leiden dat gebruikers hun abonnement op Netflix zouden opzeggen. De meeste Netflix-abonnees blijken echter relatief trouw te zijn en de prijsverhogingen te slikken.
(04-03-2019, 00:36)master-magic schreef: [ -> ]Netflix verhoogde onlangs in Amerika de prijs van de belangrijkste abonnementen. Verder lijkt het erop dat ook in Europa een prijsaanpassingen gaat blijven. Daarbij wordt ook een abonnement getest waarbij content in Ultra HD (UHD) en in HDR wordt geleverd. Dit komt eigenlijk overeen met het huidige premium abonnement van Netflix, dat een prijsstelling van €13,99 heeft. Het abonnement wordt in een klein gebied getest met een prijs van €17,99 per maand. De prijs geldt ook voor bestaande abonnees.

Netflix mogelijk duurder

Bij de test hanteert Netflix hogere prijzen voor de belangrijkste abonnementen. De mogelijkheden bij het abonnement blijven hetzelfde. Ongewijzigd is in de test de prijs van het instapabonnement Basic, dat €7,99 per maand kost. Het Netflix Standaard-abonnement wordt in het testgebied voor €12,99 verkocht. Dit is een prijsverhoging van 2 euro per maand. Het Netflix Premium-abonnement gaat met vier euro per maand in prijs omhoog en gaat hierdoor €17,99 kosten. Onbekend is of Netflix de nieuwe prijzen in meer Europese landen, en dus mogelijk ook Nederland, gaat invoeren.

het verschilt zelfs in nederland per webbrowser ????? : kijk maar
of zoiets hier ook is of misschien gaat gebeuren ???????????????
Pagina's: 1 2