Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Netflix: groei nieuwe abonnees is lager dan verwacht
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Netflix heeft bij de presentatie van zijn kwartaalcijfers bekendgemaakt dat het aantal nieuwe abonnees lager ligt dan verwacht. De bekendmaking volgt op een aantal kwartalen met een sterke toename in nieuwe leden.

Netflix schrijft in een brief aan zijn aandeelhouders dat het verwachtte afgelopen kwartaal 6,2 miljoen nieuwe abonnees erbij te krijgen. Dat gebeurde niet, in plaats daarvan viel het daadwerkelijke aantal 1 miljoen lager uit met 5,2 miljoen leden. Het bedrijf zegt dat het bij de voorspelling om interne verwachtingen gaat en dat het er soms boven en soms onder zit. Sinds het begin van 2016 zat er echter nooit met een miljoen onder, het kwam wel voor dat de groei een stuk hoger uitviel dan verwacht. In vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar is de ledenaanwas gelijk gebleven.

Het totale aantal Netflix-abonnees komt inmiddels uit op 130 miljoen, waarvan ongeveer 73 miljoen mensen tot het internationale ledenbestand buiten de VS behoren. Voor het komende kwartaal verwacht Netflix er nog eens 5 miljoen leden bij te krijgen, wat ongeveer overeenkomt met de groei in hetzelfde kwartaal een jaar geleden. Anders dan het 'langzaam aanpassen van prijzen om valutaschommelingen op te vangen' zegt Netflix niets specifieks over geplande prijs- of abonnementswijzigingen. Onlangs was er sprake van een mogelijk duurder Ultra-abonnement.

De nettowinst van Netflix in het afgelopen kwartaal kwam uit op 384 miljoen dollar, vergeleken met 66 miljoen in het tweede kwartaal van 2017. De winst van de streamingdienst blijft dan ook gestaag stijgen. De omzet kwam uit op 3,9 miljard dollar ten opzichte van 2,8 miljard dollar een jaar geleden.
Netflix kreeg er in het tweede kwartaal 5,15 miljoen streaming klanten bij tot een totaal van 130.14 miljoen. Dat was minder dan de 131,20 miljoen die geschat was door het management. In de nabeurshandel daalde de koers met zo'n 14 procent.

In de VS heeft Netflix nu 57,38 miljoen streaming klanten, na net additions van 674.000. Daarbuiten bedroegen de net additions 4,47 miljoen tot totaal 72,76 miljoen. De 'legacy business' van DVD-abonnees in de VS kalfde af tot 3,00 miljoen klanten. In Nederland telde Netflix volgens het Consumer Insights-panel eind tweede kwartaal 2,9 miljoen huishoudens met een abonnement, ofwel 38,7 procent van alle huishoudens. In het eerste kwartaal waren er 2,72 miljoen abonnees, 36 procent van het totaal aantal huishoudens.

Strong but not stellar

De omzet kwam uit op 3,91 miljard US dollar (+40%) met een contribution profit van 1,09 miljard (marge 27,9%, een record). De marge in de VS steeg naar 39,1 procent. Op streaming buiten de VS is de marge nu 15,5 procent. Het operationeel resultaat bedroeg 462 miljoen (+262%), met een marge van 11,8 procent. Voor 2018 verlaagt Netflix de marge-doelstelling naar de onderkant van de range van 10-11 procent. Het nettoresultaat verzesvoudigde bijna tot 384 miljoen dollar. De onderneming omschrijft de resultaten als 'strong but not stellar'.

In het afgelopen kwartaal plaatste Netflix een lening van 1,9 miljard dollar. In combinatie met een negatieve vrije kasstroom van 559 miljoen eindigde de kaspositie op een stand van 3,91 miljard dollar, een recordstand. Sinds Q4 2016 heeft Netflix in totaal bijna 6 miljard dollar aan leningen geplaatst. En rekening houdend met de koersval nabeurs staat de marktkapitalisatie altijd nog op 149 miljard dollar, 4 miljard boven de stand na de cijfers over Q1 2018.

Guidance

De guidance voor het derde kwartaal bestaat nu uit het volgende:

Streaming VS: net additions 651.000 tot 58,03 miljoen. Contribution marge 37,8 procent.
Streaming internationaal: net additions 4,35 miljoen tot 77,11 miljoen. Contribution marge 14,7 procent.
Totale omzet 3,99 miljard dollar (+34%) met 420 miljoen operationeel resultaat (+101%, marge 10,5%) en een nettoresultaat van 307 miljoen dollar (+137%).
Netflix gaat door op de ingeslagen weg, met veel aandacht voor productie (nu in 80 landen). Diverse innovaties, zoals de recente Smart Downloads, en distributie-overeenkomsten moeten de groei ondersteunen. De onderneming vermeldt met trots deze week voor het eerst meer Emmy-nominaties te hebben gekregen dan HBO, waarmee men na het commerciële succes ook artistiek succes waarneemt.

Men is zich bewust van de stevige concurrentie, maar ziet dit vooral als bewijs voor een grote marktkans. Men schuwt het noemen van de namen niet die voor sterkere concurrentie zullen zorgen. Naast HBO, Disney Amazon en Apple zijn dat de combinatie AT&T /Warner Media, de combinatie Disney/Fox (of Comcast/Fox), het Duitse ProSieben en het broadcastinitiatief Salto in Frankrijk.
maar ondanks alles : ze blijven groeien
(17-07-2018, 22:33)zorro123 schreef: [ -> ]maar ondanks alles : ze blijven groeien

maar eens stopt dat ook, als iedereen het heeft zal het ook veel verminderen,
is met alles die populair is en na enkele jaren stagneert dat of verminderd het aantal nieuwe klanten.