Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Base biedt hoogste 4G downloadsnelheden in Belgie
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Base, de derde mobiele aanbieder van België, biedt de hoogste downloadsnelheden via haar 4G-netwerk. Dat blijkt uit de jongste data die is verzameld door OpenSignal. De metingen zijn gebaseerd op data uit een gratis app die bij veel smartphone gebruikers geïnstalleerd staat.

Base bereikte op haar 4G netwerk een gemiddelde downloadsnelheid van net iets minder dan 45 Mbps, één van de hoogste downloadsnelheden geregistreerd door OpenSignal en 5 Mpbs hoger dan zes maanden eerder toen Base de eerste positie nog deelde met Orange.

Belgen hard gestegen op wereldranglijst

In het vorige wereldwijde onderzoek plaatste OpenSignal Zuid Korea op de koppositie met een gemiddelde downloadsnelheid van 44,3 Mpbs. België stond toen op de zeste plaats met een gemiddelde downloadsnelheid van 36 Mbps.

Proximus steeg van de derde naar de tweede plaats met een gemiddelde 4G downloadsnelheid van net iets onder de 39 Mbps, waardoor Orange op de laatste positie is komen te staan met een gemiddelde 4G downloadsnelheid van 34 Mbps, ten opzichte van 38 Mbps zes maanden geleden.

Base op gelijke voet met Proximus

De totale gemiddelde downloadsnelheid, inclusief 3G, is bij Base gestegen met 6 Mbps naar 36 Mbps. Daarmee deelt Base de eerste plaats samen met marktleider Proximus. Orange staat ook in deze benchmark op de laatste plek met een gemiddelde downloadsnelheid van 29 Mbps.

In termen van de beschikbaarheid van 4G-dekking, registreerde OpenSignal een gelijkspel voor alle drie de Belgische mobiele aanbieders. De netwerken van de drie spelers bieden ieder een 4G-dekkingsgraad van rond de 85 procent, nadat Base een half jaar geleden op gelijke hoogte is komen te staan met haar concurrenten na een flinke netwerk uitbouw.

Regionale verschillen in dekking

Uitgesplitst naar regio's staat Orange qua dekking op de eerste plaats in Walonië en zitten Orange en Proximus dicht bij elkaar qua dekking in Vlaanderen. Base en Proximus bieden beide in de regio Brussel de beste dekking.

OpenSignal onderstreept dat de resultaten van de drie providers erg dicht bij elkaar liggen met een dekkingsgraad van 79 procent in Wallonië, 83 procent in Vlaanderen en 87 procent in Brussel.

OpenSignal heeft haar conclusies gebaseerd op 141 miljoen metingen uitgevoerd op meer dan 10.000 smartphones gedurende een periode van 90 dagen gestart op 1 mei 2018
base prul heb bijna nergens 4g
Zit je bij base zelf of bij Telenet-base ???
Daar zit namelijk verschil in ook.
(21-08-2018, 14:14)master-magic schreef: [ -> ]Zit je bij base zelf of bij Telenet-base ???
Daar zit namelijk verschil in ook.

Whopa telenet. Denk base
(21-08-2018, 21:42)natte schreef: [ -> ]
(21-08-2018, 14:14)master-magic schreef: [ -> ]Zit je bij base zelf of bij Telenet-base ???
Daar zit namelijk verschil in ook.

Whopa telenet. Denk base

de snelheden verschillen bij telenet en bij base zelf, ze kunnen dat ook instellen kennelijk Wink
ja maar zowel in modave als in middelkerke als in molenheide nooit geen 4g bereik Sad