Tv-Digitaal.info

Volledige versie: CANVAS Terug: Top Of The Lake
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Vier jaar na de veelgeprezen eerste reeks van 'Top of the Lake' is er nu een vervolg op de sfeervolle mystery-misdaadserie.

Na de dramatische gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland is detective Robin Griffin teruggekeerd naar Sydney om haar leven weer op de rails te zetten. Ze bijt zich vast in het onderzoek naar de gewelddadige dood van een Chinees meisje. Maar de geesten uit het verleden laten haar ook nu niet met rust.

Oscarwinnares Jane Campion ('The Piano', 'Holy Smoke') tekende ook nu voor scenario en regie. Elisabeth Moss ('The Handmaid’s Tale', 'Mad Men', 'The West Wing') speelt opnieuw de rol van Robin Griffith. Andere hoofdrollen worden vertolkt door Oscarwinnares Nicole Kidman ('Big Little Lies', 'The Hours') en Gwendoline Christie ('Game of Thrones', 'Star Wars').

Van Nieuw-Zeeland naar Sydney

Vier jaar zijn voorbijgegaan sinds de heftige gebeurtenissen nabij het afgelegen meer in de bergen van Nieuw-Zeeland. Detective Robin Griffin (Elisabeth Moss) onderzocht daar de mysterieuze verdwijning van een zwanger 12-jarig meisje en bracht een pedofilieschandaal aan het licht. De zaak raakte haar diep. Nu is ze terug in Sydney en probeert ze haar leven weer georganiseerd te krijgen.

China Girl

Robin wordt gevraagd om de gewelddadige dood te onderzoeken van een Aziatisch tienermeisje dat is aangespoeld op het populaire Bondi Beach. Wanneer blijkt dat het meisje zwanger was, krijgt de zaak voor Robin een heel persoonlijke dimensie. Ze roept herinneringen op aan de gebeurtenissen in Nieuw-Zeeland en aan haar eigen verleden. Robin moest haar enige dochter kort na de geboorte opgeven voor adoptie. Daardoor wordt de zaak van de 'China Girl' voor haar een echte obsessie. Ze wil koste wat het kost uitzoeken wie het meisje was, waarom ze vermoord werd en door wie.

Geesten uit het verleden

Bij het onderzoek krijgt Robin de hulp van een nieuwe collega, Miranda Hilmarson (Gwendoline Christie). Aanvakelijk botert het niet zo goed tussen de het spontane en directe Miranda en de gesloten en afstandelijke Robin. Maar geleidelijk wordt Miranda een drijvende kracht die Robin ertoe aanzet haar eigen demonen te confronteren.

Zo komt Robin ook weer in contact met haar 17-jarige dochter Mary (Alice Englert). Het is een kans die ze met beide handen wil grijpen. Maar dat blijkt niet zo evident. Mary is een rebelse en labiele tiener. Ze heeft een moeilijke verhouding met haar adoptieouders Julia (Nicole Kidman) en Pyke (Ewen Leslie). Bovendien heeft ze een relatie met een charmante maar mysterieuze Duitser die een bordeel uitbaat: de Duitser Alexander 'Puss' Braun (David Dencik).

Robins zoektocht naar de dood van 'China girl' brengt haar naar de donkerste buurten van de stad en dichter dan ze had kunnen vermoeden bij de duistere geheimen van haar eigen hart.

Top of the Ocean

Een van de grootste veranderingen in deze tweede reeks is de setting. Terwijl de eerste reeks zich afspeelde in de ongerepte natuur van Nieuw-Zeeland, is de hectische grootstad Sydney het decor voor dit nieuwe verhaal. Ariel Kleiman, die de reeks samen met Jane Campion regisseerde, zegt daarover: 'Het landschap en de omgeving van Top of the Lake zijn een essentieel onderdeel van de serie. We wilden deze tweede reeks helemaal onderdompelen in een stedelijke sfeer. Sydney is een grote, moderne stad vol energie en levenslust, maar ook vol geheimen en verrassingen. Het is de perfecte setting voor een hedendaags verhaal.'  Maar Sydney, dat is ook de oceaan, de stranden en kliffen. Kleiman: 'De oceaan is de link tussen al onze personages. Een massieve natuurkracht die hen allemaal verbindt. Het is de wildernis van deze tweede reeks.'

'Top of the Lake', vanaf woensdag 5 september om 22.10 uur op Canvas (telkens twee afleveringen) en vrtnu.be.