Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Telenet-topman wil dat kijker ook in de toekomst reclame kan doorspoelen
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De Belgische provider Telenet voelt weinig voor de plannen van de Vlaamse commerciële zenders om het doorspoelen van reclameblokken onmogelijk te maken. "Dat zou commerciële zelfmoord zijn", stelt topman John Porter in de krant De Standaard.

Telenet-klanten met een abonnement op Play of Play More hebben onder meer toegang tot Terugkijk TV, een dienst waarmee gebruikers tot zeven dagen terug tv-programma’s kunnen herbekijken, zonder op te nemen. Bij Terugkijk TV kunnen de zenders zelf beslissen of reclameblokken al dan niet kunnen worden doorgespoeld. Voor opgenomen programma’s is dat niet het geval, en als het aan Telenet-baas John Porter ligt blijft dat ook zo. "We kunnen klanten niet afnemen wat ze al een decennium kunnen doen. Dat is commerciële zelfmoord", zei hij.

Zendergroepen Medialaan en SBS zijn dan weer fel tegen het doorspoelen van reclame, omdat ze daardoor naar eigen zeggen advertentie-inkomsten mislopen. Porter vindt dat de omroepen naar andere oplossingen moeten kijken: "Ze kunnen nog veel meer doen om de situatie te verbeteren: een gemeenschappelijk platform voor gericht adverteren ontwikkelen bijvoorbeeld, of reclame-onderbrekingen interessanter maken zodat je ernaar wil blijven kijken".

Porter ventileert zijn standpunten over het doorspoelen van reclame op een nogal onverwacht moment. Telenet staat namelijk op het punt om volledig eigenaar te worden van de SBS-zenders Vier, Vijf en Zes. De topman stelt echter dat zijn boodschap evengoed tot die zenders is gericht.

Sven Buyle

(22-11-2018, 22:22)natte schreef: [ -> ]Geld geld geld

altijd geweest .....  Dodgy
daarvoor zijn het commerciële zenders ook, die leven van de reclame en het geld dat ermee verdiend word.
wees blij dat telenet je uw eigen opnames laat doorspoelen.