Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Meer concurrentie voor Netflix en andere
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Netflix krijgt in 2019 met sterke concurrentie te maken. Niet alleen Disney en Apple maar nu ook WarnerMedia gaan eigen streamingdiensten in Amerika in de markt zetten.

De kans is groot dat deze nieuwe online streamingdiensten ook in Europa, en mogelijk dus ook in Nederland, verkrijgbaar zijn. Voor Netflix betekent dit op meerdere fronten een aderlating. Niet alleen bij de verkoop van abonnementen wordt de concurrentie groter. Het aanbod van titels films en series bij Netflix is door de concurrentie aan verandering onderhevig.

Content niet bij concurrent

Een aantal bedrijven die eigen streamingdiensten in de maak hebben maken zelf ook content. Dit betekent bijvoorbeeld dat titels van Disney niet meer bij Netflix te zien zullen zijn op het moment dat huidige rechtenovereenkomsten aflopen. Dat geldt ook voor WarnerMedia. Zo verdwijnt in Amerika op 1 januari de populaire serie Friends uit het aanbod van Netflix.
(04-12-2018, 18:45)natte schreef: [ -> ]wie kijkt nog naar Friends over jaarse hippies in wartijd. dat zijn al bijna bomma's en bompa's die acteurs

die ene actrice ziet er toch nog goed uit voor haar leeftijd Wink nog echt geen bomma.
(04-12-2018, 19:18)master-magic schreef: [ -> ]
(04-12-2018, 18:45)natte schreef: [ -> ]wie kijkt nog naar Friends over jaarse hippies in wartijd. dat zijn al bijna bomma's en bompa's die acteurs

die ene actrice ziet er toch nog goed uit voor haar leeftijd Wink nog echt geen bomma.

Laat me raden, je bedoelt waarschijnlijk Jennifer Aniston.  Tongue

evebrussel

Als je trouwens wil weten wanneer Disney+ in België lanceert, kan je je nu al op hun verwittiglijst zetten: https://preview.disneyplus.com/be/. Via de knop Houd me op de hoogt, kan je je email adres opgeven.

Ondertussen heeft de CEO van Disney gezegd dat Disney+ start eind 2019 in de VS en in de loop van 2020 in sommige Europese landen. De startdatum van eind 2019 is volgens mij goedgekozen. Ideaal om tijdens de kerstperiode te testen en zeker met het family aanbod die ze hebben. Het zal ongetwijfeld een sterke speler worden.

Er zijn trouwens geruchten dat ook hulu.com naar Europa wil komen. Sinds de overname van Fox door Disney, zijn deze laatsten 60% eigenaar van hulu.com. De versnippering zal nog een tijdje doorgaan denk ik. 

Het zal dus belangrijk zijn voor providers als Proximus en Telenet om dit soort streamingdiensten op hun boxen toe te laten. In sommige landen als de UK zie je dat nu al. Zowel Virgin als Sky hebben netflix en prime video al in hun boxen geïntegreerd zodat de klant een geaggregeerde catalogus krijgt om te kiezen.