Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Nieuwszender Al Jazeera lanceert HD versie
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
De in Qatar gevestigde nieuwszender Al Jazeera is bezig met de uitrol van een HD versie. Het gaat om een simulcast van het bestaande SD kanaal in het Arabisch.

Vooralsnog is Al Jazeera HD alleen nog maar te zien via de Eutelsat 10A (10 graden oost) en de Eutelsat 7 West A (7 graden west). De verwachting is dat de zender binnenkort ook te zien is in de pakketten van de diverse satellietproviders.

Al Jazeera HD is te zien via de Eutelsat 7 west A satelliet (7 graden west) op de frequentie 11219 H, SR 27500, FEC 5/6 en de Eutelsat 10A satelliet (10 graden oost), frequentie 11172 H, SR 6200, FEC 3/4, DVB-S2, 8PSK.

Dimira

Master kan je die eutelsat satelieten die bij de astra staan nemen met een schotel van tv-vlaanderen,Of heb ik daar die van 120 nodig?Vroeger gebruikte ik mijn draaibaar toestel maar ik denk dat het al 20 jaar geleden is.
die positie kan je niet met een Tv Vlaanderen set ontvangen,
met een draaibaar systeem wel en mits je uw 120 cm schotel draaibaar maakt ook normaal gezien,
misschien ook nog een optie in plaats van 3 lnb's.
je zal waarschijnlijk met je schotel dan een pomp systeem moeten gebruiken voor die groote van schotel voor draaibaar.

Dimira

Ja als ik dan ga zien voor tv-vlaanderen.Zal ik wel eens horen wat nog een bijhorende optie kan zijn.Want een schotel van deze omvang neemt al veel wind.Ik zal ook eens zien op internet welke zenders er op de eutelsat zitten.Vrooger wist ik dat toen kon ik tot op een paar graden oost geloof ik 7 of 9 het is ook al zo lang geleden.Toen was alles nog in belgische franken.

Dimira

Is dat dat spel niet om die schotel te laten draaien.Dus als je binnen zit en je kiest bv. zender 1359 die op de hotbird zit dan gaat hij daar naar.
Je hebt draaibare systemen die werken met een motor die rond draait,
En je hebt een systeem met een pomp met een stang die dus in en uit schuift.
Een schotel met vaste lnbs want bij de minste wind kan een rotor verschuiven en staan je posities niet meer goed op je rotor.

Dimira

(19-08-2013, 20:14)master-magic schreef: [ -> ]Je hebt draaibare systemen die werken met een motor die rond draait,
En je hebt een systeem met een pomp met een stang die dus in en uit schuift.

master,mij moet je nu ook niet meer vragen of het met een pomp was of dat ander.De eerste maal stond het in Brecht rommersheide omdat er geen telenet of belgacom lag.Dat stond op een houten chalet.Dat was wel een kleine schotel achteraf naar merksem verhuist en dan een grote schotel genomen.Die schotel kan normaal tegen windstoten van 160 km/u.Drie zware betonblokken zijn vroeger toen het nog kon op het dak gebracht via een ladder.Dat was een beer van een vent,die nam die stenen op zijn schouders en nam die dan zo mee langs de ladder mee naar het dak.
we zijn hier wel ferm offtopic aan het gaan hé.

Dimira

(20-08-2013, 00:23)master-magic schreef: [ -> ]we zijn hier wel ferm offtopic aan het gaan hé.

Ja ik zie het,dat komt nu ook weer omdat het terug wat sneller gaat sinds die mail terug wat beter werkt.Ik zal er eens stilaan gaan inkruipen denk ik.
Pagina's: 1 2