Tv-Digitaal.info

Volledige versie: door de Brexit: Uitzendlicenties tv-zenders Discovery verhuizen naar Nederland
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Discovery heeft voor alle Europese pay-tv kanalen in Nederland een uitzendlicentie aangevraagd. De naderende Brexit is de oorzaak.

Discovery is wereldwijd de marktleider in real life entertainment. De uitzendlicenties van alle Europese pay-tv kanalen van het mediabedrijf zijn op dit moment nog in het Verenigd Koninkrijk gevestigd. In verband met de naderende Brexit dienen deze echter naar een land te verhuizen dat onderdeel van de Europese Unie is. Discovery heeft voor Nederland gekozen. Als gevolg van het verhuizen van de uitzendlicenties richt Discovery in Nederland een Europees operationeel hoofdkantoor op. Een aantal rollen verhuizen hierdoor van Londen naar Amsterdam. Dit heeft het mediabedrijf bevestigd.

Discovery, TLC en Eurosport

Discovery is al sinds 1989 in Nederland gevestigd, toen het bedrijf zijn eerste tv-zender Discovery Channel lanceerde. Het merkenportfolio van Discovery in Nederland bestaat uit acht zenders, waaronder de populaire zenders Discovery, TLC, ID en Eurosport. Dit besluit zorgt voor continuïteit van onze diensten voor de kijker in heel Europa.

Goede band met Nederland

JB Perrette, President & CEO Discovery International: “De Nederlandse regering en toezichthouders zijn een geweldige partner geweest tijdens onze besprekingen met hen met betrekking tot ons EU-Pay TV-portfolio. Ze hebben laten zien dat ze enorm toegewijd zijn en begrijpen goed wat onze zakelijke behoeften zijn. Daarnaast hebben ze de juiste stabiliteit en voorwaarden gecreëerd zodat wij een dynamische content- en creatieve hub kunnen oprichten die voorziet in de behoeften en wensen van Europa. Ik wil hen bedanken voor de prettige samenwerking gedurende dit hele proces.” Kasia Kieli, President & CEO Discovery EMEA, vult aan: “We hebben al jaren een belangrijke basis in Nederland met ons kantoor in Amsterdam. Het is een dynamische markt en ik kijk er naar uit om onze relatie met Nederland verder te verdiepen door een operationeel Pay-tv hoofdkantoor voor onze Europese zenders op te richten.
Ik weet niet waar jij over spreekt maar het gaat over dat de licentie van de zenders naar Nederland gaan en dus de Belgische providers wat dichterbij het signaal krijgen via glasvezel,
Dus je zal ze niet kwijt geraken, alleen zal het signaal nu vanuit Nederland komen voor Proximus en Telenet in plaats van uit Engeland,
Meer moet je er niet achter zoeken.
(13-01-2019, 15:46)natte schreef: [ -> ]wat ik bedoel minder zenders en meer ping ping vragen heb alles opgezegd die more 6 zenders weg op 1 week prul wil dat allemaal niet meer

Dat is de beslissing van de zender zelf, hoeveel keer moet dat uitgelegd worden,
Een provider als Telenet of Proximus of Canal digitaal of tv Vlaanderen kan daar niks aan doen,
Als zenders in de Benelux niet meer verdienen wat ze willen en alsmaar meer vragen en de providers dit niet meer willen betalen dan stoppen die zenders ermee.
En daar kan niemand iets aan doen, klagen moet je doen bij Discovery....