Tv-Digitaal.info

Volledige versie: panne geweest bij proximus deze week
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
In de nacht van woensdag op donderdag heeft er zich een grote panne voorgedaan bij telecomprovider Proximus en dochtermaatschappij Scarlet. Gebruikers kregen vanaf 00.15 problemen met het beeld. Zo goed als alle zenders bleven onbeschikbaar. Volgens berichten op sociale media zouden de problemen zich over het ganse land voordoen.

Proximus klanten die donderdagnacht televisie wouden kijken, kregen de volgende boodschap te zien op hun scherm: “Beste kijker, gelieve ons te willen verontschuldigen voor deze tijdelijke technische onderbreking. Wij danken u voor uw begrip.” Vanaf 00.15 deden er zich problemen voor op het merendeel van de zenders. Verschillende keren werd een pancarte afgewisseld met enkele seconden beeld, weliswaar zonder geluid. De problemen leken zich beperkt tot televisie. Internet en telefonie leken probleemloos te werken. Ook online kijken, via proximustv.be bleek niet meer mogelijk.

Over heel het land

Volgens meldingen op allestoringen.be lijkt de panne zich over het hele land voor te doen. Op sociale media regent het boze reacties. Voorlopig is er nog geen communicatie van Proximus.