Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Warner start ook met een eigen streamingdienst
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Netflix krijgt het moeilijk: de concurrentie wordt groter. Nu meer mediabedrijven eigen online streamingdiensten gaan aanbieden, heeft dit ook invloed op het aanbod.

Disney was de eerste die aankondigde een eigen streamingdienst op de markt te brengen. Het mediabedrijf gaat onder de naam Disney+ nog dit jaar, in ieder geval in Amerika, de online dienst op de markt brengen. Gelijktijdig of kort daarna volgen ook andere landen. De kans is groot dat Disney+ ook snel in Nederland beschikbaar is. Een Nederlandse landingspagina voor de online dienst is op internet actief. Nederlanders kunnen zich al aanmelden om op de hoogte gehouden te worden over de ontwikkelingen van Disney+. De komst van de online streamingdienst van Disney betekent dat distributieovereenkomsten van content van Disney en filmhuizen die aan dit bedrijf zijn verbonden bij andere online diensten zoals Netflix niet verlengd worden.

Warner Bros.

Hetzelfde gaat nu gebeuren met content van Warner Bros. Dit mediabedrijf heeft ook besloten om dit najaar een eigen online streamingdienst in de markt te zetten. Hierdoor gaan bij Netflix en andere online videodiensten series van Warner Bros., New Line Media, HBO, The CW, TNT, TBS, Looney Tunes, Adult Swim, Cartoon Network en Hanna Barbara uit het aanbod verdwijnen. Netflix vult het gat van content dat aan toekomstige concurrenten verloren gaat op met aankoop van meer lokale content – zoals in Nederland meer Nederlandse en Europese films en series – en het maken van eigen exclusieve content. Vooral voor het maken van eigen content moet Netflix veel geld reserveren. Het bedrijf moest onlangs extra geld lenen om meer Netflix Originals-content te produceren. Dit heeft onder meer tot gevolg dat in ieder geval in Amerika de prijzen van Netflix-abonnementen fors gaan stijgen.