Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Sky en filmstudio's stoppen met geoblocking na EU-mededingingsonderzoek
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2
Sky heeft juridisch bindende toezeggingen gedaan aan de Europese Commissie om geen beperkende geografische clausules op te nemen in haar licentieakten met grote studio's. De toezeggingen zijn van toepassing op de activiteiten van Sky UK en Ierland met de studio's Warner Bros, Sony Pictures, NBCUniversal en Disney. Een soortgelijke overeenkomst werd eerder met Paramount bereikt.

De Commissie kondigde in 2015 haar mededingingsonderzoek naar de zaak aan. De belangrijkste punten van zorg waren clausules in de contracten die Sky ervan weerhielden om EU-consumenten buiten het Verenigd Koninkrijk en Ierland te laten abonneren op hun betaaltelevisiediensten voor toegang tot films via satelliet of online. De contracten eisten ook van NBCUniversal, Sony Pictures en Warner Bros om ervoor te zorgen dat andere omroepen dan Sky UK hun betaaltv-diensten niet beschikbaar kunnen stellen in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. De Commissie vreesde dat hierdoor de grensoverschrijdende concurrentie tussen betaaltelevisiezenders beperkt werd.

Sky en de genoemde filmstudio's hebben eind vorig jaar de verbintenissen voorgesteld en de Commissie heeft de markt geraadpleegd voordat zij instemde met de voorwaarden. De toezeggingen hebben betrekking op de gehele Europese Unie voor een periode van vijf jaar, zowel voor online als satelliettelevisiediensten. Voor zover deze zijn opgenomen in de licenties bij een betaaltelevisie-omroep, ook video-on-demand diensten.
De Europese Commissie heeft met vier grote Hollywoodstudio’s en met Sky UK een akkoord gesloten om hun betaaltelevisiediensten open te stellen voor EU-burgers. Europa trekt al een tijdje ten strijde tegen het fenomeen van geo-blocking, waardoor burgers in de EU geen toegang krijgen tot diensten die vanuit andere landen worden aangeboden. De Commissie beschuldigde Sky en enkele grote Amerikaanse studio’s in 2014 van concurrentiebelemmering omdat ze voor Europese kijkers de toegang tot heel wat films en series blokkeerden. Toen de Britse betaaltv-zender Sky de rechten op bepaalde producties kocht voor het Verenigd Koninkrijk en Ierland, kreeg hij een contractueel verbod om die producties te tonen aan kijkers uit andere Europese lidstaten.

Hollywood past eigenlijk een truc toe die al enkele decennia oud is. Het deelt de markt op in verschillende geografische en linguïstische blokken, waarbij per regio andere prijzen en voorwaarden worden opgelegd. Zo kunnen de studio’s de opbrengsten van elke productie maximaliseren en hun klanten meer tegen elkaar uitspelen. Disney, NBC Universal, Sony Pictures, Warner Bros en Sky hebben nu toegevingen gedaan die aan de bezwaren van de Commissie tegemoetkomen. Ze verbinden zich ertoe geen clausules in hun contracten te zetten die Europese consumenten buiten Ierland en het Verenigd Koninkrijk verhinderen om via de betaaldiensten van Sky UK naar films en series te kijken. De studio's beloven ook hetzelfde toe te passen op contracten met andere zenders in de Europese Economische Ruimte (EER), de EU-28 plus Noorwegen, Liechtenstein en IJsland.

Door de regeling wordt het in principe mogelijk om je te abonneren op satelliet- of online zenders in andere landen, zonder restricties op de programma’s die je daar te zien krijgt. De basis voor de regeling werd al in 2011 gelegd door het Europees Hof van Justitie. De Commissie maakte recent ook een einde aan geo-blocking in de e-commercesector. Consumenten mogen daardoor niet langer verhinderd worden om producten en diensten te kopen op buitenlandse websites.
Ik heb een sky en cd app op mijn lgtv zou k nu abonnement nemen master?
Joepie neem 4K sky Duitsland
dit gaat over sky uk hé Wink
Kunnen wij nu sky uk dus nemen master?
Ben het nog aan het opzoeken hoe het zit,
De ene zegt dat enkel voor ieren en Engelse klanten is die vanaf nu in Europa via stream of satelliet mogen en kunnen kijken en andere berichten zeggen dan dat het gaat over dat mensen in Europa een abbo kunnen nemen, dus nog beetje onduidelijk.
Dat kan he al bij altsat
(09-03-2019, 21:18)natte schreef: [ -> ]Dat kan he al bij altsat

niet officieel.....
(09-03-2019, 21:19)master-magic schreef: [ -> ]
(09-03-2019, 21:18)natte schreef: [ -> ]Dat kan he al bij altsat

niet officieel.....

Is sky dan nog zo interessant ?
Buiten de filmzenders krijg je toch al een heleboel free to Air .
Pagina's: 1 2