Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Proximus neemt WiFi-cloud-platform AirTies in gebruik
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
AirTies, een leverancier van managed WiFi-oplossingen voor serviceproviders, heeft de Belgische incumbent Proximus binnengehaald voor AirTies Cloud. Dit is een flexibel beheerplatform dat het netwerk continu optimaliseert en serviceproviders realtime inzicht geeft in de WiFi-prestaties van hun abonnees, waardoor diagnose op afstand en probleemoplossing mogelijk zijn.

Het platform biedt serviceproviders inzicht en analyse van verbonden apparaten en gegevensverbruikspatronen in huis, samen met proactieve aanbevelingen en een 'WiFi Experience Index' om operators te helpen hun klanten beter van dienst te zijn.

"Het hebben van een geweldige WiFi-ervaring thuis en op kantoor is een belangrijke behoefte voor onze klanten," zegt Jim Casteele, Chief Consumer Market Officer van Proximus. "We hebben een sterke groei gezien in het aantal verbonden apparaten, gecombineerd met een verscheidenheid aan services die op deze apparaten draaien. We bieden onze klanten al de mogelijkheid om hun WiFi-dekking uit te breiden met onze WiFi Booster. Met AirTies Cloud kunnen we nu proactief de WiFi van onze klanten beheren en optimaliseren om hen te helpen verbonden en vermaakt te blijven. Onze klanten voorzien met intelligente WiFi maakt deel uit van ons streven om de beste geconvergeerde services aan te bieden."

AirTies Cloud behoeft geen downloads van software aan de cliëntzijde. De hybride cloud-edge architectuur van AirTies maakt gebruik van zowel de ingebouwde intelligentie in CPE's als cloudgebaseerde analyses om het reactievermogen en de prestaties te maximaliseren. Deze mogelijkheid is volgens AirTies essentieel voor thuisomgevingen met high-band toepassingen met lage latentie, zoals gaming en UHD-video.