Tv-Digitaal.info

Volledige versie: TELENET LANCEERT “DE SLIMME ENTRÉE”
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Combinatie van Slimme Deurbel (Ring V3) en Slim Slot (Nuki Combo 2.0)

Steeds meer slimme toepassingen voor een slim huis: Telenet gidst op basis van marktonderzoek naar specifieke producten die het leven vlotter en aangenamer maken

Nu het “slimme huis” steeds meer in opmars is, wil Telenet zijn klanten helpen om hun weg te zoeken in het aanbod aan slimme toestellen. Uit onderzoek bij 850 klanten blijkt dat momenteel vooral slimme verlichting en thermostaat al ingeburgerd is. Telenet zocht verder uit welke andere toepassingen klanten ook kunnen helpen om het leven gemakkelijker te maken. De operator kwam daarbij uit op ‘De Slimme Entrée’: een combinatie van een slimme deurbel en een slim slot.

Overload aan slimme snufjes

We integreren steeds meer slimme toestellen in ons huis. Onder andere verlichting, thermostaat en rookmelders zijn almaar vaker met het internet verbonden. Onderzoeks- en adviesbureau Gartner schat dat er in 2020 wereldwijd zo’n 20 miljard dergelijke ‘slimme’ toestellen in gebruik zullen zijn. Eind 2021 zou dat nog eens 20% toenemen. Voor het ‘slimme huis’ wil Telenet niet enkel connectiviteit leveren maar ook de klant ondersteunen bij de keuze van toestellen. Focus is daarbij om de klant niet te overladen met een aanbod aan slimme snufjes en gadgets maar in te zetten op producten die praktische oplossingen bieden en dus het leven vlotter en aangenamer maken.

Gidsen naar praktische oplossingen

Telenet onderzocht bij 850 klanten naar welke slimme toestellen hun voorkeur uitgaat. 1 op 4 heeft al stappen ondernomen om zijn huis slimmer te maken, vooral via een slimme thermostaat en slimme verlichting. Uit het onderzoek naar andere populaire toepassingen bleek dat het concept van een “slimme voordeur” enthousiast werd onthaald. Telenet testte verschillende toestellen op gebruiksvriendelijkheid en veiligheid. Gebaseerd op de resultaten besloot de operator om de combinatie van Slimme Deurbel (Ring V3) en Slim Slot (Nuki Combo 2.0) aan te bieden. Door je deurbel en slot te connecteren met het internet en te beheren via je smartphone, heb je ook vanop afstand controle. Zo kan je onder andere nagaan wanneer je kinderen of huisgenoten thuiskomen. Je weet ook altijd wie er aanbelt en zo mis je nooit meer een pakje. Bovendien heb je geen gedoe met verloren sleutels of hoef je niet langer thuis te wachten om de huishoudhulp of werkmannen binnen te laten. Met de Slimme Entrée kan je immers altijd de voordeur vanop afstand openen.

Matthias Caenepeel, verantwoordelijke voor “De Slimme Entrée”: We zien “het slimme huis” als de nieuwe stap in onze connectiviteitsstrategie. Van verlichting tot beveiligingscamera’s: we verbinden ze tegenwoordig allemaal met het internet. Via onze smartphone kunnen deze toestellen vanop afstand bediend worden. Uit ons onderzoek merken we dat klanten hun weg niet altijd even vlot vinden in het bos aan slimme snufjes. Daar willen we hen in gidsen. In onze aanpak vertrekken we steeds vanuit concrete problemen waarmee onze klanten geconfronteerd worden. Vervolgens testen we uitgebreid welke oplossingen wel en niet werken. Op die manier is ook ‘de Slimme Entrée’ tot stand gekomen. Deze aanpak blijven we ook in de toekomst inzetten om ons aanbod verder uit te breiden."

Hoe werkt het slimme slot en deurbel?

Het Nuki Lock is een batterij gedreven motor die men over een sleutel kan schuiven. Dit mechanisme vervangt als het ware de draai beweging die men normaal met de hand maakt. Dit mechanisme kan over BLE (Bluetooth Low Energy) connectie maken met een Smartphone. Om connectie te maken met het Internet, biedt Nuki ook nog de Nuki Bridge aan. De Bridge steek je in een stopcontact en maakt connectie met je Wifi netwerk, op deze manier kan je dan over het internet communiceren met het Nuki lock. Deze devices kan men instellen via de Nuki Applicatie.

De Ring V3, bestaat uit een camera, een microfoon en een speaker. Dit device werkt ofwel op batterijen ofwel op 8 – 24 VAC. Dit toestel maakt meteen verbinding met het internet over WiFi (zowel op 2,4 GHz als op 5 GHz). Via een Smartphone applicatie krijgt men dan toegang tot de camera en de microfoon. Wanneer er iemand op de belknop duwt, krijgt de gebruiker dan een melding. Daarna kan de gebruiker communiceren met wie er voor de deur staat.

Het is mogelijk om de Nuki applicatie te openen vanuit de Ring applicatie. Zo heeft men dan een mooie integratie van beide producten. Dit laat dan toe om eerst te kijken wie er voor de deur staat en dan indien gewenst de deur te openen.

Zowel het slot als de deurbel zijn beschikbaar in de Telenet Webshop. Telenet-klanten kunnen de toestellen met korting verkrijgen: de Slimme Deurbel kost €169 (i.p.v. €199) en het Slimme Slot €269 (i.p.v. €299). Vanaf de zomer zullen deze producten ook verkrijgbaar zijn in de fysieke winkelpunten. Op termijn wil Telenet ook kijken naar bijkomende ondersteuning bij installatie en reparatie.