Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Eleven Sports wil akkoord met Telenet
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
De start van de voetbalcompetitie staat voor de deur. Meteen ook de vuurdoop voor de nieuwe rechtenhouder Eleven Sports. Die blijft uitgaan van een akkoord met Telenet zodat geen enkele voetbalfan van provider moet veranderen.

Enkele dagen voor de start van de competitie is er enkel een akkoord met Proximus en Orange. De voetbalfans zijn zeker dat ze via die weg het voetbal op Eleven Sports kunnen volgen. Met Telenet is er echter nog geen overeenkomst. Toch wil Eleven Sports nog deze week tot een akkoord komen met Telenet. Bij het binnenhalen van de tv-rechten was het voor Eleven Sports immers de strategie dat geen enkele voetbalfan van provider moet veranderen.

Ook rond het uitzenden van de samenvattingen van de matchen op zaterdag en zondag is nog geen duidelijkheid. Eleven Sports blijft onderhandelen met SBS Belgium zodat de samenvattigen mogelijk opnieuw op VIER terecht komen.

Bron: HLN
reactie van telenet:

We vinden het erg jammer dat we onze klanten geen Belgisch voetbal kunnen aanbieden bij de start van het nieuwe seizoen. We beseffen hoe belangrijk voetbal en hun favoriete club zijn voor veel van onze abonnees, zeker in tijden waarin we niet naar het stadion kunnen. We willen ver gaan om de supporters Belgisch voetbal aan te bieden, maar mogen een marktconforme prijs voor de uitzendrechten ook niet uit het oog verliezen. Momenteel komen we helaas niet tot een redelijk akkoord met de rechtenhouder. We blijven onderhandelen met Eleven Sports om tot een vergelijk te komen. Tot het zover is, willen we voor onze klanten de prijs van het streamingabonnement bij Eleven betalen. Dit doen we door de korting van € 10/maand op Play Sports aan te bieden.
Telenet heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken met Eleven Sports voor het uitzenden van de Jupiler Pro League. Om die reden zal het vanaf volgende week dinsdag 11 augustus een korting toekennen van 10 euro per maand op alle huidige en nieuwe Play Sports-abonnementen zolang er geen overeenkomst bereikt wordt. Ondertussen blijven de onderhandelingen met Eleven wel doorlopen.

Telenet en Eleven Sports zijn nog steeds in onderhandeling over de uitzendrechten van het Belgische voetbal voor de komende vijf jaar. Met Orange en Proximus vond Eleven wel al een akkoord. Telenet gaf vrijdag aan ernaar te streven zijn abonnees Belgisch voetbal aan te bieden vanaf de start van het seizoen maar kwam nog niet tot een akkoord met de rechtenhouder. Daarom kent Telenet, zolang er geen overeenkomst is, een korting van 10 euro per maand toe op Play Sports. Hiermee vergoedt de operator de prijs die Eleven vraagt voor zijn streamingdienst met Belgisch voetbal.

“We vinden het erg jammer dat we onze klanten geen Belgisch voetbal kunnen aanbieden bij de start van het nieuwe seizoen”, legt Jeroen Bronselaer, verantwoordelijke voor residentiële marketing bij Telenet, uit. “We beseffen hoe belangrijk voetbal en hun favoriete club zijn voor veel van onze abonnees, zeker in tijden waarin we niet naar het stadion kunnen. We willen ver gaan om de supporters Belgisch voetbal aan te bieden, maar mogen een marktconforme prijs voor de uitzendrechten ook niet uit het oog verliezen. Momenteel komen we helaas niet tot een redelijk akkoord met de rechtenhouder. We blijven onderhandelen met Eleven Sports om tot een vergelijk te komen. Tot het zover is, willen we voor onze klanten de prijs van het streamingabonnement bij Eleven betalen. Dat doen we door een korting van €10 per maand op Play Sports aan te bieden.”

Daarnaast biedt Telenet vanaf zaterdag de mogelijkheid om een Chromecast-toestel aan te kopen voor 25 euro, een korting van 35% op de standaardprijs. De promotie geldt voor de huidige Play Sports-klanten en alle klanten die eerder in 2020 een abonnement hadden op Play Sports. Zo kunnen klanten die zich abonneren op de streamingdienst van Eleven Sports met Belgisch voetbal, toch ook kijken op het grote scherm.

Bij Play Sports kunnen klanten nog steeds terecht voor verschillende internationale voetbalcompetities zoals de Premier League, Eredivisie, Europa League, La Liga, de Serie A en de Bundesliga. Ook andere sporten zoals veldrijden, basketbal, hockey, tennis, golf en Formule 1 blijven deel uitmaken van het pakket.
Jupiler Pro League dan toch te bekijken op Telenet, programma met samenvattingen op zender Vier

Telenet-klanten hoeven dan toch niet van provider te veranderen om het nieuwe voetbalseizoen te volgen. Het Mechelse telecombedrijf staat dicht bij een akkoord met Eleven Sports, de nieuwe rechtenhouder van de Jupiler Pro League, over het live voetbal. De samenvattingen zouden net als de vorige jaren weer te zien zijn op Vier, een zender van Telenet-dochter SBS.

De eerste speeldag was vorig weekend alleen maar te zien op Proximus, Orange, Voo, TV Vlaanderen en de app van Eleven. Dat leidde tot heel wat teleurgestelde reacties bij Telenet en bij Eleven. Ook dat de samenvattingen niet op een Vlaamse openbare zender te volgen waren, lokte verontwaardiging uit.

Deze week werd er verder onderhandeld tussen Telenet en Eleven over het live voetbal en tussen SBS en Eleven over de samenvattingen. Een akkoord was woensdag in de maak en zou donderdag getekend moeten worden. Vanaf dit weekend zullen niet alleen de wedstrijden van 1A, ook die van 1B en het vrouwenvoetbal op Telenet te zien zijn. Dat gebeurt niet langer met de eigen omkadering van Play Sports maar op een speciaal daartoe ingericht kanaal, het Pro League Eleven-kanaal. Als er meerdere wedstrijden tegelijk worden uitgezonden, is ook een tweede en een derde kanaal actief.
Er zou voorlopig nog geen akkoord zijn tussen Telenet en Eleven Sports. Daardoor ziet het er naar uit dat de Telenet-klanten ook dit weekend nog niet naar Belgisch voetbal zullen kunnen kijken.

Eerder hadden we gemeld dat er een akkoord was tussen Telenet en Eleven Sports, maar toch staan de laatste puntjes nog niet op de i. Bij Telenet zeggen ze namelijk dat ze nog steeds aan het onderhandelen zijn.

Slecht nieuws dus voor de Telenet-klanten, want daardoor lijkt de kans klein dat er dit weekend Belgisch voetbal te zien zal zijn bij Telenet. De onderhandelingen zouden wel nog volop aan de gang zijn.
twitter bericht van eleven:

DONE DEAL | Eleven Sports en
@Telenet
hebben een akkoord bereikt over de distributie van ons 'Home of Belgian Football' project voor de komende vijf seizoenen. Here we go!

Playsport 6,7,8 worden de drie kanalen voor het belgisch voetbal
Eleven Sports en Telenet hebben een overeenkomst bereikt over de uitzendrechten van de nieuwe Eleven Pro League kanalen. Dit betekent dat Play Sports-abonnees het Belgisch voetbal vanaf vrijdag 14 augustus, kunnen blijven bekijken via hun vertrouwde sportpakket.

Eleven Sports en Telenet zijn blij te melden dat ze een overeenkomst hebben bereikt over de uitzendrechten van de Jupiler Pro League voor de komende seizoenen. Door deze overeenkomst kan Telenet zijn Play Sports-abonnees geruststellen dat ze opnieuw de matchen van de Belgische competitie live kunnen volgen op Play Sports. Telenet-klanten kunnen terecht op de drie nieuwe Eleven kanalen, te vinden op de plaats van de huidige Play Sports 6, 7 en 8 kanalen. De live voetbalwedstrijden van de Jupiler Pro League, maar ook de matchen van 1B, de Supercup, de Women Super League en e-Pro League worden hier uitgezonden.

Guillaume Collard, Managing Director Eleven Sports België en Luxemburg en Head of Acquisitions Eleven Sports Group: 'Het Belgische voetbal toegankelijk maken voor zoveel mogelijk fans, is vanaf dag één onze betrachting geweest. In die context was het partnership met Telenet heel belangrijk. We zijn dan ook bijzonder blij dat we vandaag de overeenkomst kunnen aankondigen.'

Jeroen Bronselaer, verantwoordelijk voor residentiële marketing bij Telenet: 'We beseffen dat we veel klanten teleurgesteld hebben toen we vorig weekend geen voetbal konden aanbieden. We hebben er de afgelopen dagen dan ook alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat we tot een overeenkomst kwamen. We zijn dan ook erg blij dat we kunnen aankondigen dat vanaf deze vrijdag, alle klanten weer in hun vertrouwde omgeving terecht kunnen voor het Belgisch voetbal.'

Ook voor de samenvattingen bereikten Eleven en Telenet een overeenkomst. SBS zal met 'Sports Late Night' ook de komende seizoenen de samenvattingen brengen.'

Play Sports blijft daarnaast ook verschillende andere internationale voetbalcompetities uitzenden zoals de Premier League en de Eredivisie, en via de internationale kanalen van Eleven Sports, ook La Liga, de Serie A en de Bundesliga 1. Ook andere sporten zoals veldrijden, basketbal, hockey, tennis, golf en formule 1 blijven deel uitmaken van het pakket.