Tv-Digitaal.info

Volledige versie: MTV Nederland met een Tsjechische licentie
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Tijdens haar 22e bijeenkomst op 21 december heeft de Tsjechische mediatoezichthouder (RRTV) besloten een zendvergunning te verlenen voor de zender MTV Nederland .

ViacomCBS Networks International Czech sro, gevestigd in Praag, heeft de Tsjechische licentie aangevraagd voor een zender dat uit zal zenden via internet

Onder de licentievoorwaarden zal MTV Nederland een algemeen entertainment- en muziektelevisieprogramma voor jongeren aanbieden, gericht op Amerikaanse entertainmentproducties en niet-Europese muziekproductie. De zender zal 24 uur per dag uitzenden en zal beschikbaar zijn in Nederland en Vlaanderen De voertaal van de uitzending is Nederlands.

De licentie voor MTV Nederland is 12 jaar geldig.

Tegelijkertijd informeerde RRTV (Rada pro rozhlasové a televizní vysílání) haar regelgevende tegenhanger in Nederland en Vlaanderen dat MTV Nederland op hun grondgebied mag opereren met de Tsjechische vergunning.

De toezichthouder voldeed ook aan het verzoek van ViacomCBS Networks International Czech sro om de satellietlicentie voor MTV-Nederland te beperken tot Nederland en niet langer ook voor belgie.