Tv-Digitaal.info

Volledige versie: Channel 5 in januari met nieuw fta-kanaal op satelliet
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Channel 5 later is de naam van een nieuwe Britse zender die door Channel 5 in januari via de satelliet wordt gelanceerd. Net als Channel 5 gaat dit kanaal ongecodeerd uitzenden.

De nieuwe zender is een reactie op Channel 4 dat eerder dit jaar begon met de zender 4Seven, een vergelijkbaar kanaal waarop uitzendingen van het hoofdkanaal op een later moment nog eens kunnen worden bekeken. 5Later gaat ook uitsluitend programma's herhalen die voorgaande dagen op het hoofdkanaal te zien waren.
Channel 5 HD voorlopig gecodeerd
Als enige van de grote nationale commerciële zenders met een publieke functie (Channel 3-ITV, Channel 4 en Channel 5) heeft Channel 5 ervoor gekozen haar HD-kanaal gecodeerd via de satelliet uit te zenden. In de Britse ether (Freeview) ontbreekt dit HD-kanaal ook nog altijd vanwege financiële motieven. Het beschikbare slot wordt zelfs door Al Jazeera HD gebruikt. Het is desondanks niet uitgesloten dat in de toekomst bestaande wetgeving uit 2003 zo wordt aangepast dat Channel 5 wordt verplicht om haar HD-kanaal dezelfde free to air-status als het SD-kanaal toe te kennen. Satellietkijkers kunnen via de 28 graden oost in elk geval Channel 5 (SD), 5* (5 -star), 5-USA, 5Later (vanaf januari) en Channel 5+1 ongecodeerd bekijken.
Channel5 word verkocht aan het Amerikaanse viacomm
Eigenaars van MTV Sad